Κυριακή, 13/06/2021 | 23:46

Τροποποίηση, Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου Φαναρίου

420 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/05/2016, 11:33 πμ | 0 σχόλια

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 30 Μαΐου  στο Δημοτικό Κατάστημα Καναλλακίου με αντικείμενο τη συζήτηση προτάσεων, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την αναθεώρηση  και τροποποίηση  του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Φαναρίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον Δήμαρχο, οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Φαναρίου Ιωσήφ Σίσκας και Νίκος Κασκάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Σμπόνιας  καθώς και  ιδιώτες τεχνικοί της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας,  μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Ο τότε Δήμος Φαναρίου ήταν ο πρώτος καποδιστριακός Δήμος στην Ήπειρο που απέκτησε το 2007  Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Παρόλα αυτά, από τότε μέχρι σήμερα, νέα δεδομένα υπάρχουν στην περιοχή μας και πολλά προβλήματα και αδυναμίες εντοπίστηκαν στην εφαρμογή του.
Για το λόγο αυτό, τηρώντας την υπόσχεση που έχουμε δώσει στους συμπολίτες μας, ξεκινάμε σήμερα ένα  δημόσιο διάλογο προκειμένου να συγκεντρώσουμε προτάσεις και απόψεις.

Στόχος μας είναι  το επόμενο διάστημα, να έχουμε ετοιμάσει ένα πλαίσιο εισήγησης για το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ξεκινήσει  η διαδικασία αναθεώρησης και τροποποίησης του ΓΠΣ Φαναρίου. Μια τροποποίηση, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, θα σέβεται το περιβάλλον,  θα είναι προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες και θα διαμορφώνει το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τον τόπο μας».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα