Παρασκευή, 19/04/2024 | 04:06

Το Δ. Λιμενικό ταμείο Πρέβεζας, απαντά για το σιντριβάνι, της Πλατείας Ανδρούτσου!

616 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/05/2016, 8:46 πμ | 0 σχόλια
Τις τελευταίες μέρες, είδαν το φως της δημοσιότητας ,δημοσιεύματα, τα οποία αφορούν το συντριβάνι της πλατείας Ανδρούτσου.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των συμπολιτών  μας, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:
Στην μνήμη των περισσοτέρων από εμάς, η πλατεία Ανδρούτσου, είναι συνδεδεμένη  με το συντριβάνι.
Ένα συντριβάνι το οποίο βρίσκεται με την μορφή που έχει σήμερα ,πλέον των 30 ετών.
Η σημερινή Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στο πλαίσιο προγραμματισμένων δράσεων, έργων και ενεργειών , με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης λιμένα, προέβη στην ανάθεση μελέτης για την ανάπλαση του συντριβανιού.
Η μελέτη παραλήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο  τον Δεκέμβριο του 2015.Η κατασκευή του θα γίνει με δημοπρασία.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η πλατεία Ανδρούτσου, είναι η μοναδική κεντρική πλατεία της πόλης μας. Είναι η πλατεία που αποτελεί τόπο συγκέντρωσης και αναψυχής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών ιδίως κατά τους θερινούς μήνες.
Είναι επίσης η πλατεία που σε περιόδους γιορτών , πραγματοποιούνται σε αυτή εκδηλώσεις όπως το Χριστουγεννιάτικο χωριό αλλά και η συγκέντρωση των Επιταφίων το Πάσχα.
Έτσι μετά την παραλαβή της μελέτης το Δ.Λ.Τ είχε να απαντήσει σε ερωτήματα όπως:
  • Να γίνει η διαδικασία της δημοπρασίας και οι εργασίες να εκτελούνται κατά την περίοδο του Πάσχα και του Καλοκαιριού;
  • Είναι σωστό μια παραλιακή πόλη, που θέλει να αποτελέσει τουριστικό προορισμό να εκτελεί εργασίες στο παραλιακό της μέτωπο σε περιόδους που περιμένει επισκέπτες;
  • Αν οι εργασίες αρχίσουν ,αυτή την περίοδο, θίγονται οι επαγγελματίες της πόλης ιδίως σε μία τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση;
  • Είναι προτιμότερο να «χαθεί» το πιο σημαντικό από οικονομικής άποψης, διάστημα για την πόλη για ένα έργο το οποίο μπορεί να εκτελεσθεί 5 μήνες αργότερα ;
Η απάντηση στ ερωτήματα αυτά ,ήταν πως για το συμφέρον της πόλης και των επαγγελματιών της ,οι εργασίες θα πρέπει να εκτελεσθούν σε περίοδο ουδέτερη για την πόλη, όπως το Φθινόπωρο ώστε να είναι έτοιμη σε εποχή που θα έχει επισκέπτες και τουρίστες.
Τέλος ,όσον αφορά τα δελφίνια:
Για το συντριβάνι επιλέχθηκε μία σύγχρονη μορφή με υποδαπέδια λεκάνη ώστε εκτός από την αισθητική ,ταυτόχρονα να αποφεύγεται και η συγκέντρωση σκουπιδιών .Ωστόσο όμως ,επειδή τα δελφίνια αποτελούν το σήμα του συντριβανιού, της πλατείας και της πόλης ,σας γνωρίζουμε ότι αυτά ,θα συνεχίσουν να υπάρχουν.


Η Πρόεδρος


Παρθενία Καζάκου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα