Σάββατο, 31/07/2021 | 16:33

Πρέβεζα: Με ήχους του Μότσαρτ πλημμύρισε το πολιτιστικό κέντρο

692 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/05/2016, 1:53 μμ | 0 σχόλια
260 χρόνια μας χωρίζουν από τη γέννηση του Wolfgang Amadeus Mozart και την Κυριακή το βράδυ στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας απολαύσαμε ένα αφιερώματα σ’ αυτή την εκπληκτική ιδιοφυία από τους καθηγητές του δημοτικού Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας»
Βασικό κορμό του αφιερώματος αποτέλεσαν οι τεχνικά απαιτητικές σονάτες για βιολί, πιάνο και τέσσερα χέρια  αριστουργήματα του Μότσαρτ. Ο κορμός αυτός συμπληρώθηκε με αποσπάσματα από γνωστές όπερες, και τη συμφωνία αριθμός 40 αλλά και  τη γνωστή σερενάτα «Μικρή νυχτερινή μουσική»
Στο σημαντικό έργο που γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας αναφέρθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού κ. Κοσμάς Κορωναίος και ευχαρίστησε όλους όσοι δούλεψαν για το συγκεκριμένο αφιέρωμα αλλά και την κ. Αλίκη Δήμα που με τις χορηγίες της βρίσκεται πάντα δίπλα στο Δημοτικό Ωδείο.
Στο αφιέρωμα συμμετείχαν οι  Αλέξανδρος Ναστούλης και Νίκος Λιόντος στο βιολί, ο  Γιώργος Χλίτσιος στη βιόλα, η Δήμητρα Αποστολίδη και η Κωνσταντίνα Ντούσια στο πιάνο και η σοπράνο  Μαριάννα Τζαφέρη, η οποίοι  απέδωσαν το πρόγραμμα με δύναμη, τρυφερότητα,  συναίσθημα και κομψότητα και για άλλη μια φορά μας έδειξαν πως γνωρίζουν να διαβαίνουν  τα δύσκολα μονοπάτια της ερμηνείας, του ύφους όχι μόνο του συνθέτη που ήταν αφιερωμένη η  συναυλία της Κυριακής αλλά και τα  εποχής του

Ο Μότσαρτ υπήρξε ένα από τα πρωιμότερα ταλέντα της μουσικής. Σε ηλικία που τα άλλα παιδιά αρχίζουν το σχολείο, εκείνος έπαιζε μουσική στις αυλές της Ευρώπης, καταπλήσσοντας τους πάντες με την ιδιοφυία του. Η ζωή του ήταν ανέκαθεν αφιερωμένη στη μουσική,  δεν ακολούθησε ποτέ μια κανονική εκπαίδευση και σαν  να είχε προβλέψει τον πρόωρο θάνατό του στα 35 χρόνια του, γέμιζε ασφυκτικά τις μέρες της ζωής του με μουσική.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα