Τρίτη, 19/03/2024 | 09:38

Ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα από την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Περιφέρεια Ηπείρου

550 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/05/2016, 2:15 μμ | 0 σχόλια
Οι δράσεις και τα έργα που υλοποιήθηκαν στην Ήπειρο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013, παρουσιάζονται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Europe in my Region 2016» (Open EU Project Days).


Η εναρκτήρια εκδήλωση έγινε ταυτόχρονα σήμερα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας, στις οποίες παρέστησαν και χαιρέτισαν Αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος και εκπρόσωποι των Εφορειών Αρχαιοτήτων, καθώς οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία τους.


Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ήπειρος 2007-2013” κρίνονται απόλυτα επιτυχημένα τόσο ποσοτικά, όσο κυρίως ποιοτικά. Όπως τονίστηκε στις εναρκτήριες εκδηλώσεις με τα συγχρηματοδοτούμενα έργα  βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι υποδομές της Ηπείρου στους τομείς μεταφορών, περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης, αστικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογίας, πολιτισμού, τουρισμού και υγείας-πρόνοιας. Συνολικά ο αριθμός τους ανήλθε σε 250  και το επιλέξιμο  κόστος των έργων που συγχρηματοδοτήθηκαν  από το Πρόγραμμα   έφτασε   περίπου σε 283 εκ €.


Ο  Στ. Ιωάννου στην  Πρέβεζα   


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση που έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, ανέφερε τα εξής:
“Η σημερινή ημέρα είναι η εναρκτήριος της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Europe in my region 2016», στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020». Βασικός στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή τους και να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες  των έργων στην καθημερινότητά των πολιτών.


Είναι γεγονός ότι η επιτυχία του αναπτυξιακού εγχειρήματος για μια Περιφέρεια συναρτάται άμεσα και με το βαθμό επιτυχίας στην απορρόφηση και ποιοτική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Τα τελευταία χρόνια σαν Περιφέρεια είχαμε μεγάλες απορροφήσεις με επίτευξη των στόχων τόσο σε ποσοτικούς όσο και ποιοτικούς όρους.
Ήδη έχουμε κάνει σημαντικά βήματα με απτά αποτελέσματα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να χτίζουμε ένα μέλλον ανάπτυξης και απασχόλησης για την Ήπειρο, όχι θεωρητικά και με υποσχέσεις αλλά με χειροπιαστά επιτεύγματα. Αισιοδοξούμε, ότι με συστηματική προσπάθεια, σκληρή δουλειά, σχεδιασμό και όραμα θα επιτύχουμε πολλά περισσότερα το επόμενο διάστημα.

Η στάση μας και για τη νέα προγραμματική περίοδο θα είναι διεκδικητική σε σχέση με τομείς ανάπτυξης και αναλογούντα ποσά. Ήδη, ενδεικτικά, για το Ν. Πρέβεζας έχουν ολοκληρωθεί: α) η μελέτη αποχέτευσης των παραλίων Ν. Πρέβεζας προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ και β) η μελέτη εισόδου της πόλης της Πρέβεζας προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.  Επιπλέον η μελέτη του Οδικού άξονα Πρέβεζας – Γέφυρα Καλογήρου – Καμπή Άρτας (κόμβος επί της Ιόνιας Οδού) ολοκληρώνεται τον Ιούνιο”.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα