Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:39

ΝΟΔΕ Πρέβεζας: Έλλειψη αξιοπιστίας, Εμπιστοσύνης, αξιοπρέπειας

624 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/05/2016, 7:31 πμ | 0 σχόλια
Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση τις τρέχουσες εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο έλλειψης σοβαρότητας, υπευθυνότητας και αξιοπρέπειας.
Μόλις  4 ημέρες πριν ψηφίστηκε με το γνωστό εκβιαστικό και διλημματικό τρόπο από τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ένα αποτρόπαιο για την κοινωνία πολυνομοσχέδιο.  Ένα πολυνομοσχέδιο που αποτελεί την ταφόπλακα της τελευταίας εναπομείνασας επαγγελματικής προοπτικής χιλιάδων επαγγελματιών και μισθωτών με τους απάνθρωπους φορολογικούς και ασφαλιστικούς όρους που αυτό περιέχει. Το αντιστάθμισμα για την επιβολή της εισπρακτικής αυτής καταιγίδας θα ήταν μια καλή και ουσιαστική συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου. Μια συμφωνία που σύμφωνα με το επίσημο κείμενο της  Συνόδου, όχι μόνο δεν είναι ουσιαστική αλλά δεν είναι καν σαφής και σε καμία περίπτωση άμεσα αξιοποιήσιμη.  Με αυτόν τον τρόπο άλλος ένας εκβιασμός από τον κ. Τσίπρα έγινε ωμή πραγματικότητα για την ελληνική κοινωνία.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο εκβιασμός αυτός έφερε ως αποτέλεσμά του, και την προδοτική κίνηση της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας για 99(!!!) χρόνια στο περίφημο υπερταμείο. Μια ενέργεια για την οποία μόλις χθες ο ίδιος ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, καθηγητής  Παναγιώτης Λιαργκόβας δήλωσε πως “τα 99 χρόνια δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους των δανειστών”. Την έλλειψη αυτή εμπιστοσύνης η ίδια η κυβέρνηση κάθε μέρα φροντίζει να μεγαλώνει στα μάτια όλων των διεθνών παραγόντων κάνοντας το ίδιο της το έργο όλο και πιο ακατόρθωτο.
Εμπιστοσύνη και αξιοπιστία είναι έννοιες αλληλένδετες και αλήθεια  ποια αξιοπιστία μπορεί να έχει μια κυβέρνηση όταν ο ίδιος ο ένας από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους δηλώνει πως τα μέτρα που μόλις πριν 3 ημέρες ψήφισε, είναι βάρβαρα και αντισυνταγματικά; Αυτή η αναξιοπιστία έχει άμεσο αντίκρισμα και στους πολίτες οι οποίοι καθημερινά νιώθουν πως αυτά που ακούνε δεν έχουν καμία υπόσταση και πως πολύ σύντομα (συχνά ακόμα και την ίδια μέρα) θα ανατραπούν με κάτι ακόμα πιο επώδυνο.
Όταν όμως η έλλειψη αξιοπιστίας οδηγεί και σε έλλειψη αξιοκρατίας τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Πόση οργή αλήθεια μπορεί να νιώθει ένας νέος επιστήμονας άνεργος όταν πληροφορείται  πως 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία, όχι μόνο δε θα απολυθούν πάραυτα, αλλά θα τους δοθεί και η δυνατότητα από το γενναιόδωρο κ. Φίλη μέσω έκτακτης νομοθετικής ρύθμισης, άφεσης αμαρτιών και παραμονής στο Δημόσιο μέσω  εξετάσεων; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και επίσημα πλέον κάνει την αδικία και την αναξιοκρατία σημαίες της.
Το πλέον όμως ανησυχητικό γεγονός των τελευταίων ημερών αποτελεί αναμφίβολα ο αποσπασματικός τρόπος που επέλεξε να καλύψει το γεγονός της απομάκρυνσης των προσφύγων από την Ειδομένη. Αλήθεια ποιος ο λόγος της μεμονωμένης και κατευθυνόμενης κάλυψης των γεγονότων της επικαιρότητας;  Τι αλήθεια εξυπηρετεί; Μήπως αποτελεί προπομπό του τι θα ακολουθήσει στο πεδίο των ΜΜΕ στο επόμενο διάστημα;
Η κυβέρνηση έχει ολισθήσει επικίνδυνα και για τη χώρα και για τους πολίτες και για το ίδιο το Σύνταγμα. Η Ελλάδα και οι πολίτες της δεν ανέχονται άλλο τον εξευτελισμό, την ταπείνωση και την ανέχεια εξαιτίας των πειραματιζόμενων μάγων. Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ να σταματήσει τον κατήφορο αυτό και να ξαναφέρει στην καθημερινότητα του πολίτη έννοιες αυτονόητες και ταυτισμένες με τον πολιτισμό και τις αξίες μας. Έννοιες όπως η αξιοκρατία, η αξιοπιστία, η αξιοπρέπεια. Αυτές οι έννοιες μαζί με την αριστεία και την ανάπτυξη αποτελούν τις 5 βασικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια επαναφοράς της χώρας στην κανονικότητα.


Γραφείο Τύπου

ΝΟΔΕ Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα