Δευτέρα, 25/01/2021 | 02:30

Η Κ.Λ. κι ο δήμος Πρέβεζας, παρουσιάζουν: «ΤΟ ΜΕΣΑ ΦΩΣ»

376 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/05/2016, 4:27 μμ | 0 σχόλια


Η Κινηματογραφική Λέσχη και ο Δήμος Πρέβεζας 
σας καλούν στην προβολή της ταινίας του Σταύρου Ψυλλάκη

«ΤΟ ΜΕΣΑ ΦΩΣ»
Η ταινία «Το μέσα Φως» του σκηνοθέτη Σταύρου Ψυλλάκη σε παραγωγή του Μουσείου «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» προβάλλεται τη Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρεβέζης ~ Όασις, συνεχίζοντας το ταξίδι της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο των περιφερειακών προβολών επιλεγμένων ταινιών του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Η ταινία πρόσφατα απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου (ARFF), καθώς έχει επίσης διακριθεί και σε εγχώρια Φεστιβάλ (Τιμητική διάκριση και Ειδική μνεία στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα και στο 2οΔιεθνές Φεστιβάλ Ιεράπετρας). Έχει προβληθεί στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Aegean Docs στη Μυτιλήνη και στις 12 Μαΐου ξεκίνησε η προβολή της στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας ~ Λαΐς, στην Αθήνα.
Στην ταινία Ο Γιώργης Μαρκάκης, 86 χρονών, οφθαλμίατρος και ιδρυτής του μουσείου «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» στη Χερσόνησο Κρήτης, μας ξεναγεί στην κιβωτό των αναμνήσεών του, σε όσα «τρύγησε με τα μάτια του και τα ’χει κλείσει εντός του».
Θυμάται τον παππού του, τον Μηλιωτογιάννη, «τον πρώτο και μεγαλύτερο ίσως δάσκαλο της ζωής του» και την αυλή του πατρικού στη Σητεία, εκεί όπου γνώρισε «τη στενή σχέση ζωής και θανάτου, του θρήνου και του πανηγυριού». Μιλά για το φως, το μάτι αλλά και το δάκρυ που «είναι αγίασμα της ψυχής» και ξεναγεί τον θεατή στον τόπο της δημιουργικής του πνοής, το Μουσείο ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ, εκεί όπου η λαογραφία «μιλάει στην καρδιά και στη συνείδηση των ανθρώπων». 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα