Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:32

Δήμος Ζηρού: Εποικοδομητική συνεργασία φορέων του πολιτισμού, στη Φιλιππιάδα

611 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/05/2016, 7:57 μμ | 0 σχόλια
Σε άριστο κλίμα και με διάθεση εποικοδομητικής συνεργασίας η συνάντηση με τους εκπροσώπους συλλόγων της Δ.Ε. Φιλιππιάδας


Μέσα σε άριστο κλίμα και με εμφανή την διάθεση όλων των πλευρών για αγαστή συνεργασία, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Γκάρτζιου Χρήστου με τους εκπροσώπους των συλλόγων της Δ.Ε. Φιλιππιάδας, την Τετάρτη 11 Μαΐου το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας. Θέμα της συνάντησης, την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Ζηρού, ήταν η συζήτηση για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο του “2ου Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Ζηρού”.
Έχοντας ως κοινό τόπο την πεποίθηση ότι η διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων θα συμβάλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής αλλά και στην οικονομική τόνωση των ίδιων των συλλόγων, οι εκπρόσωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ανέφεραν τα σχέδια και τις προθέσεις τους για την οργάνωση των φετινών εκδηλώσεων, ενώ κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία για ένα πλούσιο, πολιτιστικά, καλοκαίρι σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα.
Ο κ. Γκάρτζιος, αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους, τους ενημέρωσε για την απόφαση του Δήμου να στηρίξει τις εκδηλώσεις με παροχή ήχου, διάθεση   καρεκλών, παταριού κλπ όπου υπάρχει η δυνατότητα, αλλά και με οικονομική ενίσχυση συλλόγων που πληρούν τις προβλεπόμενες εκ του Νόμου, προϋποθέσεις. Ζήτησε από τους συλλόγους να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας μεταξύ τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις και να αποφεύγουν, στο μέτρο του εφικτού, τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, τις ίδιες ημέρες ώστε να μην υπάρχει διάσπαση του κόσμου, κάτι που μπορεί να περιορίσει τις δυνατότητες επιτυχίας της κάθε εκδήλωσης ξεχωριστά.
Ενημέρωσε επίσης ότι όλες οι εκδηλώσεις θα προβληθούν μέσα από Δελτία Τύπου, την ιστοσελίδα του Δήμου Ζηρού και το ειδικό ημερολόγιο εκδηλώσεων, ενώ θα αναρτώνται και σε ειδικά διαμορφωμένη σελίδα στα social media.  
Εκτός από τον κ. Γκάρτζιο, αντιδήμαρχο αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κες Καραπάνου Αναστασία, Ξώνα Γεωργία, Γεωργάνου Ελένη και Γάλλιου Μαρία. Παρούσα ήταν επίσης η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιππιάδας κα Χουλιάρα Ευαγγελία, ο Πατήρ Ελευθέριος από την ενορία Αγίου Βησσαρίωνα, ο πατήρ Χαράλαμπος από την Ενορία Νέας Κερασούντας, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και βέβαια πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων.
Ανάλογη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Θεσπρωτικό την Δευτέρα 17 Μαΐου στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό κατάστημα, με προσκεκλημένους τους εκπροσώπους των συλλόγων της Δ.Ε. Θεσπρωτικού.

   

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα