Παρασκευή, 19/04/2024 | 20:31

Δημοτική βιβλιοθήκη Πρέβεζας: Ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Συλλέγω Εμπειρίες”

642 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/04/2016, 10:28 πμ | 0 σχόλια

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας «Γυμνασιάρχης Χρ. Κοντός» με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου διοργάνωσε το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες». Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο 2 Απριλίου, στο χώρο της βιβλιοθήκης συγκεντρώθηκαν παιδιά δημοτικού, έγινε αναφορά για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Με αφορμή το βιβλίο

«Η μικρή Σάρλοτ σκη…νοθέτις» του Frank Viva τα παιδιά ταξίδεψαν μέχρι τη Νέα Υόρκη έγιναν σκηνοθέτες και σχεδίασαν το δικό τους κινηματογραφικό φιλμ.
Τη Δευτέρα 4 Απριλίου συνεχίστηκε το πρόγραμμα με την ανάγνωση του βιβλίου Νοτούρνο του Isol, τα παιδιά χωρισμένα σε μικρές ομάδες με τη βοήθεια των δασκάλων τους, διάβασαν το διαφορετικό αυτό βιβλίο, στην μικρή σπηλιά της βιβλιοθήκης, που για να δούνε τι κρύβουν οι σελίδες του πρέπει να το διαβάσουν στο σκοτάδι με τη βοήθεια φακού. Στο τέλος κάθε ομάδα περιέγραψε στα υπόλοιπα παιδιά τι έκρυβαν οι μυστηριώδεις σελίδες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα