Κυριακή, 17/01/2021 | 17:18

Υπέροχο καλωσόρισμα της άνοιξης, στο χωριό Χειμαδιό Πρέβεζας!

966 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/03/2016, 11:33 πμ | 0 σχόλια

Ένα υπέροχο τρόπο, επέλεξαν οι κάτοικοι του χωριού  «Χειμαδιό» του δήμου Πρέβεζας, να καλωσορίσουν την άνοιξη και να τιμήσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και η αλήθεια είναι ότι ήταν ξεχωριστή. Από ώρα 7 το απόγευμα ξεκίνησε το τελετουργικό της εκδήλωσης με την λαμπαδηφορία που έγινε σε σημεία του Χειμαδιού.Μικροί και μεγάλοι, με αναμμένες δάδες, περπάτησαν στους δρόμους του χωριού, σε ανάμνηση ενός εθίμου αρκετά παλιού που γινόταν πάντα στις 24 Μαρτίου και έρχεται από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, τότε που είχε συνδυαστεί η Ανάσταση του Χριστού με την Ανάσταση του Γένους και την απελευθέρωσή του από τους Τούρκους.

  Στη συνέχεια, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού,  φωτιές άναψαν στην κεντρική πλατεία του Χειμαδιού όπου δεκάδες κάτοικοι του χωριού ήταν συγκεντρωμένοι και παρακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Πρέβεζας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιχαλιτσίου, τα οποία χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ οι επισκέπτες γεύτηκαν σπιτικές χειροποίητες γεύσεις που είχαν ετοιμάσει ειδικά για την εκδήλωση οι γυναίκες του Συλλόγου του χωριού. 

Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος του δήμου Πρέβεζας, Κώστας Ματέρης, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Καστροσυκιάς Αποστόλης Χριστάκης και πλήθος κόσμου. 

Ήταν μια ξεχωριστή, μια ιδιαίτερη γιορτή, συγχαρητήρια για τη διοργάνωσή της και του χρόνου με υγεία. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα