Τετάρτη, 27/01/2021 | 09:44

Θυσιάζουν τον Αχέροντα, στο βωμό του κέρδους

353 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/03/2016, 4:21 μμ | 0 σχόλια

Την Παρασκευή 18-03-2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο στο Καναλάκι με θέμα τον βιολογικό καθαρισμό Καναλακίου. Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων τοπικών κοινοτήτων Αμμουδιάς, Μεσοποτάμου και Βαλανιδορράχης.
     Κοινή γραμμή τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας είναι αποδέκτης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων να οριστεί ο Αχέροντας. Κατά τη συζήτηση διαφώνησε ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αμμουδιάς τον οποίον και έδιωξαν από τη σύσκεψη.
      Στην ανακοίνωση του Δημάρχου αναφέρεται ότι η δημοτική αρχή “είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και να σταματήσει την περιβαλλοντική υποβάθμιση και μόλυνση που υφίσταται ο Αχέροντας λόγω έλλειψης ΕΕΛ”. Γι’ αυτό λοιπόν προτείνει 2 λύσεις:
1) η ΕΕΛ να χωροθετηθεί στη θέση Βαμβακιά με αποδέκτη την παρακείμενη αποστραγγιστική τάφρο Βαλανιδορράχης. Συνεπώς ορίζουν αποδέκτη τον Αχέροντα.
 2)αποδέκτης να οριστεί το αρδευτικό κανάλι πλησίον του Καναλακίου το οποίο επίσης αποτελεί παραπόταμο του Αχέροντα.
       Στην ανακοίνωση τονίζουν ότι δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο να συνταχθεί νέα μελέτη με αποδέκτη το βάθος της θάλασσας γεγονός το οποίο αποτελεί εμπαιγμό τη στιγμή που από δεκαετίας τουλάχιστον οι κάτοικοι της Αμμουδιάς προτείνουν τη θάλασσα και οι αρχές επέμεναν ότι ήταν ανέφικτο.
        Σήμερα (σ.σ. χθες}24-03-2016 πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων Αμμουδιάς οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν σε καμία περίπτωση να  μην επιτρέψουν ο Αχέροντας να οριστεί αποδέκτης λυμάτων.
   Δε θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων στο βωμό του κέρδους.
   Δε θα μολυνθεί για πολιτικές σκοπιμότητες ο Αχέροντας και η ευρύτερη περιοχή.
       Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την προστασία της υγείας μας, του περιβάλλοντος και των περιουσιών μας.
       Στο τελεσίγραφο του Δήμου και της Περιφέρειας που εκβιάζει την Αμμουδιά ώστε να απαντήσει αν θέλει να ενταχθεί στον βιολογικό καθαρισμό η απάντηση θα δοθεί δυναμικά τη  Δευτέρα.
       Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου Πάργας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να συνταχθούν και να ενισχύσουν την διαμαρτυρία και τον αγώνα μας τη Δευτέρα 28-03-2016 στις 09:00 στο Δημαρχείο στο Καναλάκι.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα