Τρίτη, 19/03/2024 | 04:25

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας: οι άνθρωποι της βροχής (Rainmen)

801 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/03/2016, 8:56 πμ | 0 σχόλια

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, για τις 7 το απόγευμα, ήταν προγραμματισμένη η μεγάλη με άρματα παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας και από τις 5 παρά δέκα, άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Οι τεχνικοί είχαν στήσει τον ήχο, αν αναβάλλονταν ή μεταφέρονταν η παρέλαση για την Κυριακή, θα γίνονταν χωρίς ήχο. Αν έπρεπε να ληφθεί απόφαση για μεταφορά της παρέλασης την Κυριακή, αυτό θα έπρεπε να γίνει μία το μεσημέρι, του Σαββάτου. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία, δεν ήθελε αναβολή ή μεταφορά της παρέλασης κι έτσι έγινε η παρέλαση.

Τα περί εγωπάθειας και εγωκεντρισμού, δεν αγγίζουν το Κομιτάτο, από όπου κι αν προέρχονται Ένα Καρναβάλι, ένας σύλλογος, μια οργανωτική επιτροπή που στηρίζεται κατά 90% στις δικές του δυνάμεις, που πραγματοποιεί, 11 Εκδηλώσεις μέσα στην Αποκριά, που κάνει κρυμμένο θησαυρό, μαζική τελετή έναρξης, μαζικό κόκκινο χορό, μαζική κοπή πίτας και τόσα άλλα, μόνο  εγωπάθεια δεν το διέπει. Μετά Χριστόν Προφήτες, μπορούμε να γίνουμε όλοι, με τον καιρό και τις προβλέψεις για τον καιρό, όμως τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει το μεγαλύτερο Καρναβάλι στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Το Κομιτάτο στην Πρέβεζα, με τις δικές του δυνάμεις, 38 Γκρουπ, το Καρναβάλι του Ρεθύμνου, που θεωρείται το δεύτερο ή το τρίτο στη χώρα, με Βαρδινογιάννη, STAR CHANNEL κλπ, 43 Γκρουπ. Κι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του!

 Η καταρρακτώδης βροχή που ξεκίνησε πέντε παρά δέκα το απόγευμα του Σαββάτου,  δεν σταμάτησε για ώρες. Κι όμως μέσα σε τόση Καταρρακτώδη βροχή άρματα, γκρουπς είχαν το σθένος και το κέφι, να βγουν και να παρελάσουν κι αν έγινε αυτό που έγινε, υπό καταρρακτώδη βροχή, φανταστείτε τι θα είχε συμβεί, αν ο καιρός ήταν φιλικός! Κάποια Γκρουπ το γλέντησαν με την ψυχή τους, κάποιοι πτοήθηκαν, το βραβείο πάντως του απτόητου, θα μπορούσε να πάρει ο Κωστάκης Παππάς, που πήρε τον καρνάβαλο και τον οδήγησε με φαντασία στην παρέλαση!   Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι της βροχής οι…. Rainmen του Κομιτάτου, δεν λογάριασαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και πραγματοποίησαν την μεγάλη με άρματα, Αποκριάτικη παρέλασή τους. Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, είναι παντός καιρού και παντός εποχής. Και μετά τις Απόκριες θα ξετυλιχθούν δραστηριότητες ανά  εποχή. Παρά την καταρρακτώδη βροχή, αλλά και κάποιες αντιξοότητες,  ο γνωστός Καλλιτέχνης Διονύσης Ζάχος (Μίμος) δεν πτοήθηκε και παρουσίασε με ζωντάνια την παρέλαση του Κομιτάτου. Το καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας τίμησε τη μνήμη του Δημήτρη Νικολού, με την παρέλαση να παρουσιάζει ο κουμπάρος του! Συγχαρητήρια σε όλα τα Γκρουπ για τα υπέροχα άρματα, συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους, που δεν τους πτόησε η βροχή!
 Και του χρόνου με καλύτερο  καιρό και με υγεία!

οι φωτογραφίες ανήκουν στο Mypreveza.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα