Παρασκευή, 19/04/2024 | 12:55

Απόφαση του Εμπορικού συλλόγου Πρέβεζας, για το προσφυγικό

639 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/03/2016, 9:48 πμ | 0 σχόλια

Το Δ.Σ. του Εμπορικού  Συλλόγου Πρέβεζας στην συνεδρίαση της 24ης Μαρτίου 2016 συζήτησε το προσφυγικό ζήτημα και καθόρισε την στάση του σε αυτό.
Συνάδελφοι, με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι οι αποφάσεις της Ε.Ε, που προσυπέγραψε και η Ελληνική κυβέρνηση, οδηγούν στον μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στην χώρα μας.  
Η συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων , με την ενεργό συμμετοχή και στήριξη ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά και η προετοιμασία νέων, όπως προκύπτει από την τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στο Αιγαίο, όχι μόνο δεν θα ανακόψει αλλά θα αυξήσει τις προσφυγικές ροές και τους εγκλωβισμένους στην χώρα μας.
Ήδη στην Φιλιππιάδα, σε έκταση πρώην στρατοπέδου, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες,  “κρατούνται” εκατοντάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Είναι αναγκαία και ζητάμε την  πρόβλεψη χώρου για την ολοήμερη ασφαλή απασχόληση των παιδιών, που αποτελούν σημαντικό αριθμό μεταξύ των προσφυγών. Απαιτούμε την εύρεση κατάλληλων χώρων και τη  δημιουργία ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, μέχρι να εξασφαλίσουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρειάζονται ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν.
Καλούμε τους συναδέλφους να εκδηλώσουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους, δίνοντας από το υστέρημά τους, για την ανακούφιση αυτών των συνανθρώπων μας.
Για τον σκοπό αυτό προχωράμε σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, στα γραφεία του Σωματείου Οικοδόμων (2ος όροφος) κάθε μέρα 11:00-13:00 και 18:00–21:00, όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να παραδίδει την προσφορά του. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και σε άλλες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης.
Αλληλεγγύη για το Δ.Σ. του συλλόγου δεν σημαίνει μόνο υλική στήριξη. Είναι ταυτόχρονα αγώνας για το σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων, είναι αγώνας για την απομόνωση των φασιστικών κραυγών, είναι έμπρακτη αντίθεση  και καταδίκη  των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Είναι απαίτηση  ώστε να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Συγκεντρώνουμε υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες
κάθε μέρα 11:00-13:00 και 18:00–21:00, στα γραφεία του Σωματείου Οικοδόμων (2ος όροφος), στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας,
Τα υλικά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πρόσφυγες και μετανάστες:

  1. Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.
  2. Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες.
  3. Κουταλάκια – πιρούνια – πιάτα – ποτήρια μιας χρήσης.
  4. Εσώρουχα ανδρικά – γυναικεία – παιδικά, κάλτσες ανδρικές – γυναικείες – παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.
  5. Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα