Παρασκευή, 19/04/2024 | 15:20

Απάντηση του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας Ντάγγα Δημητρίου στην καταγγελία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας.

592 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/03/2016, 7:21 πμ | 0 σχόλια

Με ελάχιστη, είναι αλήθεια, έκπληξη έπεσε στην αντίληψή μου (μέσω των ΜΜΕ) η καταγγελία της ΕΛΜΕ σχετικά με τη στάση μου στη συνεδρίαση του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας στο οποίο εργάζομαι, σχετικά με την αναπλήρωση των ωρών διδασκαλίας που χάθηκαν λόγω της κατάληψης των μαθητών.
Η συγκυριακή και ετερόκλητη (ΔΑΚΕ,ΠΑΜΕ,ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ έχει επιλέξει μια συγκεκριμένη συνδικαλιστική και “πολιτική” στάση τον τελευταίο καιρό, την μετάλλαξη του σωματείου σε βιομηχανία ψηφισμάτων και καταγγελιών κατά δικαίων και αδίκων, με προφανή στόχο μια κατά τη γνώμη τους  “επιθετική  αντιπολιτευση”.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της 22/3/2016 κατατέθηκε κείμενο καταγγελίας  εναντίον μου .
Ηθικοί, δεοντολογικοί και συνδικαλιστικοί κανόνες επέβαλαν κατά τη γνώμη μου, ως ενεργό μέλος για 30 έτη  και εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ για πολλές θητείες, την πρόσκλησή μου σ´αυτή  τη συνεδρίαση προκειμένου να ενημερώσω για το θέμα.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε μου κοινοποιήθηκε πρόθεση καταγγελίας ή η ίδια η καταγγελία.
Επί της ουσίας προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και οι συμπολίτες μας:
  1. Στην απεργία της  4/2/2016 συμμετείχε ελάχιστος αριθμός συναδέλφων (ο Δ/ντης, η Υπο/ντρια, 2 μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και 3 συνάδελφοι μεταξύ των οποίων και εγώ σε σύνολο 35 συναδέλφων).   
  2. Ο σύλλογος κλήθηκε από την ΔΔΕ Πρέβεζας να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες από την κατάληψη (κατά νόμον) και όχι της απεργίας.
  3. Η θέση μου για την αναπλήρωση είναι ταυτόσημη με τη θέση του σωματείου για αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα, προστατεύοντας  το δικαίωμα των μαθητών στη γνώση και τη μόρφωση.
Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση πρότεινα οι χαμένες διδακτικές ώρες λόγω της κατάληψης να αναπληρωθούν την 24/3/2016 με προσαρμογή του ωρολογίου προγράμματος  με ταυτόχρονη διδασκαλία και πραγματοποίηση της σχολικής γιορτής.
Με μέριμνα του συλλόγου να μην συμμετάσχουν οι απεργοί συνάδελφοι στην αναπλήρωση.

Όσο για την “αντισυνδικαλιστική και αντιπαιδαγωγική” στάση μου ως αξιόπιστους κριτές ορίζουμε και θεωρούμε τους  μαθητές,  συναδέλφους, τους συμπολίτες μας στους κοινούς και μακροχρόνιους αγώνες για παιδεία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα