Πέμπτη, 05/08/2021 | 09:29

Πρέβεζα: Αντίο με αιχμές, από τον προϊστάμενο, Β/θμιας εκπαίδευσης

414 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/02/2016, 11:38 πμ | 0 σχόλια
Κυρίες κ΄ κύριοι Διευθυντές-ντριες,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες


Μετά τις τελευταίες κρίσεις ολοκληρώθηκε η θητεία μου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.
Ευχαριστώ από βάθος καρδιάς για τη συνεργασία που είχαμε, γιατί από κοινού καταφέραμε να κάνουμε το επόμενο βήμα στα εκπαιδευτικά πράγματα της Πρέβεζας.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους 19 συναδέλφους που εμπράκτως αξιολόγησαν θετικά το έργο μου. Μολονότι αρκετοί από τους υπόλοιπους, με δική τους πρωτοβουλία, δήλωσαν στήριξη και συμπόρευση, εντούτοις δεν εκφράστηκε δια της ψήφου. Βεβαίως, ατυχήσαμε στο Συμβούλιο Επιλογής, Περιφερειακό κέντρο διαλογής ανθρώπων, απαρτιζόμενο από ανθρώπους που στη ζωή τους δεν έχουν διοικήσει ούτε «κοτέτσι». Ουδέποτε αξιολογήθηκε το παρεχόμενο διοικητικό έργο και δε λήφθηκαν υπόψη τα συνεκτιμώμενα ενός ανθρώπου που επτά φορές έχει πάει σε συμβούλια επιλογής, έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τη δημόσια διοίκηση με 88% επιτυχία και με πιστοποιητικό διοικητικής επάρκειας  που έχει αξιολογηθεί με 96%  και παρόλα αυτά κρίθηκε ακατάλληλος για να συνεχίσει την παροχή διοικητικού έργου στο Ν. Πρέβεζας. Αυτοί που μέχρι χθες ζητούσαν τη συμβουλή μου σε ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση, έγιναν οι χειρότεροι κριτές μου συμπεριλαμβανομένου του ανεκδιήγητου αιρετού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ερχόταν από την Ηγουμενίτσα στα Ιωάννινα για το λόγο αυτό, και της Περιφερειακής Διευθύντριας, η οποία με είχε Διευθυντή της στο 4ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, ως εκ τούτου  είχε άμεση προσωπική γνώση του τρόπου διοίκησής μου και γι΄ αυτό ο βαθμός 12 που έβαλε δικαιολογείται μόνο ως υλοποίηση κομματικής εντολής.
Ευχαριστώ  το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πρέβεζας κ.κ. Χρυσόστομο για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας και για το ενδιαφέρον του για τους μαθητές και τα σχολεία.
Τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, γιατί έδωσε τη δυνατότητα στη Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας, ως συμβαλλόμενο  μέρος, να ενταχθεί σε προγράμματα  επισιτιστικής στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους. Επίσης, γιατί με τη συνδρομή του και αφού υλοποιήθηκε ο Διεθνής Διαγωνισμός Μεταφοράς μαθητών καταφέραμε, ώστε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα.
Το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μπαΐλη, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Παιδείας, το Δήμαρχο Ζηρού κ. Καλαντζή και το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιππιάδας, το Δήμαρχο Πάργας κ. Νάστα και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας για το ενδιαφέρον τους και τη στήριξή τους σε ζητήματα κτηριακής υποδομής και συντήρησης σχολικών μονάδων.
Τον Αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας κ. Βόγλη, γιατί με τη συνδρομή του οι μαθητές και τα σχολεία είχαν ημερήσια και νυχτερινή διακριτική φύλαξη.
Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς του Ν. Πρέβεζας για το παρεχόμενο έργο τους, για την αγάπη τους προς τους μαθητές, για την υλοποίηση προγραμμάτων και δραστηριοτήτων στα πλαίσια του ανοιχτού σχολείου .
Ευχαριστώ το ΚΠΕ Ζηρού για τη δυνατότητα που έδωσε στους καθηγητές και στους μαθητές της Πρέβεζας να παρακολουθούν τις ημερίδες και τα προγράμματά τους χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες και όλες τις δομές (ΕΚΦΕ, ΠΛΗΝΕΤ, ΚΕΣΥΠ) τις εποπτευόμενες από τη ΔΔΕ Πρέβεζας .
Επίσης, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στη Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας, γιατί με αυτούς καταφέραμε να υλοποιήσουμε τη διοίκηση ανοικτών οριζόντων με σεβασμό προς το συνάδελφο, προς τον πολίτη, με άμεση εξυπηρέτηση και διακριτική διαχείριση θεμάτων, όποτε κι αν ανέκυπταν. Χωρίς αυτούς το έργο της Διεύθυνσης δε θα ήταν αυτό που εσείς γνωρίζετε.
Ευχαριστώ τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, γιατί με τη συνεργασία τους εξέλιπαν οι ενστάσεις από το Ν. Πρέβεζας.
Τέλος, ευχαριστώ τους Σχολικούς Συμβούλους και όλες τις δομές τις εποπτευόμενες από τη Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας , γιατί οι μεν παρείχαν τις δέουσες προτροπές και συμβουλές, οι δε έκαναν πράξη το ανοιχτό Σχολείο.
Ευχαριστώ το Θεό, γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να υπηρετήσω ως εκπαιδευτικός όλους τους τύπους των σχολείων και να εξαντλήσω τη διοικητική ιεραρχία.
Θέλω να πιστεύω ότι αφήνω μια Διεύθυνση προγραμματισμένη και λειτουργούσα, χωρίς στεγανά και φοβίες και είμαι στη διάθεση του καθενός, απ΄ όπου κι αν βρίσκομαι, να βοηθήσω εάν και εφόσον χρειαστεί.
Ποιος ξέρει ίσως στο μέλλον συνεργαστούμε κάτω από διαφορετικές προϋποθέσεις, αφού η καταχνιά που βαραίνει την Ελλάδα θα διαρκέσει λίγο.


       Με εκτίμηση
                                                                                            Χριστόφορος Μπέλλος

                                                                                 Διευθυντής Δ.Δ.Ε.Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα