Πέμπτη, 25/04/2024 | 21:04

ΛΑΕ Πρέβεζας για τη συγχώνευση χειρουργικού τομέα Πρέβεζας, Λευκάδας

620 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/02/2016, 8:18 πμ | 0 σχόλια
Η συγχώνευση του Χειρουργικού Τομέα του ΓΝ Πρέβεζας και του ΓΝ Λευκάδας οδηγεί στη συγχώνευση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας


Η ΛΑΕ Πρέβεζας είχε έγκαιρα προειδοποιήσει από τις προηγούμενες εκλογές, ότι στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμέυσεων επίκειται η συγχώνευση των δύο τοπικών νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας.
Δεν ήταν τυχαίο ότι τα νοσοκομειακά συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το υποστήριζαν και το σχεδίαζαν με το πρόσχημα του ”ρεαλισμού”, της έλλειψης χρηματοδότησης και του “ορθολογισμού” στη διαχείρηση του μειωμένου προσωπικού. Μέχρι στιγμής μετακινούσαν γιατρούς, τώρα επιχειρούν να το θεσμοθετήσουν μόνιμα.
Έτσι, η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προτείνει την εκ περιτροπής εφημερία όλου του Χειρουργικού Τομέα (χειρουργό, αναισθησιολόγο, ορθοπαιδικό, ΩΡΛ, οφθαλμίατρο). Η πρόταση αυτή μάλιστα, δεν είναι προσωρινή, αλλά έχει το χαρακτήρα μόνιμης λύσης! Είναι σίγουρο ότι μετά τον χειρουργικό τομέα θα ακολουθήσει και ο παθολογικός, αφού η Παθολογική Κλινική στην Λευκάδα έχει κλείσει.
Αυτή η πρόταση είναι τεχνικά δύσκολη και εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των πολιτών. Για οποιοδήποτε πρόβλημα θα πρέπει ο Πρεβεζάνος να πηγαίνει στην Λευκάδα για διάγνωση, και από εκεί αν χρειαστεί στην Άρτα η τα Γιάννενα!
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει κάθε πρόθεση για χρηματοδότηση των νοσοκομείων και ενίσχυσή τους με το προσωπικό που λείπει, προσπαθώνας με μπαλώματα να λύσει τα τεράστια προβλήματά τους. Ο λαός του νομού θα παραμένει ακάλυπτος υγειονομικά, ειδικά τις μέρες που δεν υπάρχει αναισθησιολόγος.
  • Η ΛΑ.Ε καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την υποβάθμιση και να προχωρήσει σε γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου.
  • Να προσλάβει τους μόνιμους γιατρούς που λείπουν στα δύο Νοσοκομεία, ώστε να εξασφαλίζεται ασφαλής εφημερία τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους γιατρούς.
  • Να βάλει την υγεία και την ζωή των πολιτών ως πρώτη προτεραιότητα.


Η ΛΑΕ στηρίζει τους αγώνες του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείων καθως και όλων των σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο, για ενα σύγχρονο, αναβαθμισμένο και σε πλήρη λειτουργία νοσοκομείο.
Η ΛΑΕ καλεί τους πολίτες να καταδικάσουν αυτή τη νεοφιλελευθερη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνειδητοποιώντας ότι μόνο με την ανατροπή αυτης της πολιτικής θα λυθουν πραγματικά τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας και της Υγείας.

Πρέβεζα 21 -2 -2016.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα