Σάββατο, 20/04/2024 | 13:28

Ανοιχτή πρόσκληση, του συλλόγου εργαζομένων, του νοσοκομείου Πρέβεζας

657 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/02/2016, 8:35 πμ | 0 σχόλια
Πρόσκληση για ανοικτή συνάντηση ενημέρωσης –συζήτησης και συναπόφασης σε φορείς, συλλόγους σωματεία, συλλογικότητες και πολίτες της Πρέβεζας
Με έγγραφό της η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με αφορμή τα προβλήματα στελέχωσης της χειρουργικής κλινικής του ΓΝ Πρέβεζας και την έλλειψη εφημερεύοντα χειρουργού από το νοσοκομείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες το μήνα, προτείνει από την 1η Μαρτίου 2016   την εκ περιτροπής εφημερία ολόκληρων των χειρουργικών τομέων του ΓΝ Πρέβεζας και του ΓΝ Λευκάδας και μάλιστα σε μόνιμη βάση, με βάθος χρόνου ετών, καθώς η συγκεκριμένη μορφή εφημέρευσης (μονές- ζυγές μέρες) θα έχει ισχύ για ένα έτος και κάθε έτος το πρόγραμμα θα εναλλάσσεται.
Πέρα από το τεχνικά ανέφικτο και ανεφάρμοστο της πρότασης ,η πρόταση κατά την άποψή μας φανερώνει δυο στοιχεία:
1. Ότι δεν υπάρχει πρόθεση ουσιαστικής ενίσχυσης σε προσωπικό του ΓΝ Πρέβεζας
2.  Ότι υπάρχει πολιτική βούληση, με επίκληση της “ορθολογικότερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού”, για αρχικά εφημεριακά μόνιμη συλειτουργία και λειτουργική συγχώνευση κλινικών και τομέων των δυο νοσοκομείων και σε κάποιο βάθος χρόνου της συγχώνευσης των δυο νοσηλευτικών μονάδων .
Θεωρούμε ότι η πρόταση που λαμβάνεται στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ασφαλούς και πλήρους παροχής υπηρεσιών υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής, οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση του ΓΝ Πρέβεζας.
Επιπλέον. η συνεχιζόμενη υποστελέχωση του ΓΝ Πρέβεζας οδηγεί σε αδυναμία εφημεριακής κάλυψης με αναισθησιολόγο γιατρό του νοσοκομείου για πολλές μέρες το μήνα. Λόγω της κομβικής σημασίας της ειδικότητας αυτής στη λειτουργία και στην ασφαλή παροχή υπηρεσιών, το νοσοκομείο οδηγείται ουσιαστικά σε λειτουργική κατάρρευση και αναδύονται κίνδυνοι ακόμη και για τη ζωή συμπολιτών μας .
Κατόπιν τούτου και λόγω του επείγοντος της κατάστασης, με απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, σας προσκαλούμε στην ανοικτή συνάντηση-σύσκεψη ενημέρωσης και συναπόφασης πολιτών, συλλόγων, σωματείων, συλλογικοτήτων και φορέων της πόλης και του νομού μας, που οργανώνουμε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6 μμ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

    Βουγέλλης Στρατής Δρόσου Ελένη

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα