Παρασκευή, 19/04/2024 | 17:46

Υπερψηφίσθηκε το Παράλληλο Πρόγραμμα για την Υγεία- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2,5 εκατ. ανασφάλιστους.

748 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/02/2016, 2:14 μμ | 0 σχόλια
Tο νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας-γνωστό και ως Παράλληλο πρόγραμμα για την Υγεία- υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, το βράδυ του Σαββάτου, 20 Φεβρουαρίου.  Πρόκειται για μια πραγματική ριζοσπαστική τομή, η οποία βάζει τα θεμέλια για μια ουμανιστική μεταρρύθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, καθώς θα ανακουφίσει ευάλωτες και αδύναμες κοινωνικές ομάδες
Ειδικότερα, με το  ψηφισθέν νομοσχέδιο καθιερώνεται η πλήρης, δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων συμπολιτών μας  (εκτιμώνται στους 2,5 εκατ.) και αναδιοργανώνεται το   ΕΣΥ –  διευκολύνονται  οι προσλήψεις και δίνονται κίνητρα για στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στις άγονες περιοχές, συγκροτούνται Συμβούλια Κρίσεων ανά ειδικότητα σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια για διευκόλυνση κρίσεων και ανασυγκροτούνται υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια γιατρών του ΕΣΥ για διεκπεραίωση υποθέσεων χρηματισμού και διαφθοράς.
Η ανθρωπιστική αυτή πρωτοβουλία της Κυβέρνησης  υλοποιεί  τη συνταγματική υποχρέωση του κράτους να προασπίζει ισότιμα την υγεία των πολιτών του. Παράλληλα, λαμβάνει υπόψη  και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας, οι οποίες απορρέουν από τον Χάρτη Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Στα «ερείπια» που άφησε ο νεοφιλελεύθερος Λεβιάθαν τα τελευταία χρόνια, απαντάμε δυναμικά με νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη φτωχών  και  ανέργων. Με αμείωτη ένταση θα συνεχίσουμε  να αγωνιζόμαστε και στο μέλλον, ανοικοδομώντας το κοινωνικό κράτος πρόνοιας και βελτιώνοντας τη καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα