Κυριακή, 16/05/2021 | 18:07

Ιατρικός σύλλογος Πρέβεζας: Αποφάσεις έκτακτης γενικής συνέλευσης!

381 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/01/2016, 1:02 μμ | 0 σχόλια
Αγαπητοί συνάδελφοι,


Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε την Τετάρτη 27/01/2016, η Γενική Συνέλευση συζήτησε και αποφάσισε για μέτρα, τα οποία σας τα ανακοινώνουμε παρακάτω. Αυτά τα οποία συζητήθηκαν και για τα οποία σας ενημερώνουμε, για να γίνεται γνώστες του προβλήματος, είναι τα εξής:   


Το Προσχέδιο για το Ασφαλιστικό έχει καθαρά δημοσιονομικό χαρακτήρα και καλείται να καλύψει τη μείωση των Ασφαλιστικών δαπανών που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, ύψους 1,8 δις Ευρώ.
Τι προβλέπουμε; Μαζική έξοδο μεγάλου αριθμού ιατρών από το επάγγελμα, γιατί δεν δημιουργεί προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ως αποτέλεσμα θα φέρει την ενδυνάμωση της παραοικονομίας, την υπαλληλοποίηση του ιατρού  και την μετανάστευση μεγάλου και αξιόμαχου ενεργού δυναμικού, ιδίως νέων επιστημόνων.


Οι  φορολογικές υποχρεώσεις:
 1. Με την αύξηση της φορολογίας των εισοδημάτων στο 29% (από το 26% που ήταν προηγουμένως) από το πρώτο ευρώ καθαρού εισοδήματος,
 2. το τέλος επιτηδεύματος (650,00€),
 3. την εισφορά αλληλεγγύης
 4. και την αυξημένη προκαταβολή φόρου από το 55% στο 75% για φέτος και 100% για το 2017,
είναι αδιανόητο ένας ελεύθερος επαγγελματίας που έχει καθαρό εισόδημα 20.000,00 € να καταβάλει συνολικά φόρους και εισφορές περίπου το 70% μένοντας με ένα χαμηλό ποσό για την διαβίωσή του, που μεταφράζεται σε 6.000,00 €.
Το Προσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν συνοδεύεται από καμιά αναλογιστική ή οικονομική μελέτη και δεν θεσμοθετεί ένα βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα με προοπτική για το μέλλον.
Ζητούμε το Ταμείο Επιστημόνων να παραμείνει ανεξάρτητο, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο ταμείο δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ από το κράτος στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού Συστήματος.


Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης είναι οι εξής:


 1. Όλο το σώμα αντιτίθεται και ζητάει την απόσυρση του παρόντος Νομοσχεδίου.


 1. Ζητάει από τον Π.Ι.Σ. και σύμφωνα με την απόφαση του ΠΙΣ να διατηρηθεί η ανεξαρτησία του ταμείου Ε.Τ.Α.Α. (Τ.Σ.Α.Υ, Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., Ταμείο Νομικών).


 1. Θα συμμετέχουμε, σύμφωνα με την απόφαση και του Π.Ι.Σ., στην Πανελλαδική Απεργία η οποία θα γίνει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου,


 1. Κατά την 1η και 3η Φεβρουαρίου ζητούμε από τα Μέλη μας, σύμφωνα με την απόφαση του Π.Ι.Σ., να απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και έκδοση παραπεμπτικών.


 1. Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, καλούμε τα μέλη μας να απέχουν από την έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού (Εξαιρούνται  οι περιπτώσεις που αφορούν ΑΜΕΑ και επείγοντα περιστατικά).


 1. Το Προεδρείο του Ι.Σ. Πρέβεζας θα συντονιστεί με τα Προεδρεία των άλλων Φορέων (Δικηγόρων, Μηχανικών, Φοροτεχνικών κ.λπ. ) για κοινό μέτωπο δράσεων.


 1. Ο Ι.Σ. Πρέβεζας θα εκδώσει Ψήφισμα Συμπαράστασης και θα συμπαρασταθεί  σε όλες τις κινητοποιήσεις των φορέων που θα γίνουν στο νομό μας.


 1. Ενέκρινε Επιτροπή Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης προς το Αγροτικό κίνημα. Η Επιτροπή απαρτίζεται από τα εξής Μέλη:


 • Δήμας Θωμάς (Πρόεδρος του Ι.Σ. Πρέβεζας),
 • Σουμαλεύρης Δημήτριος (Γεν. Γραμματέας του Ι.Σ. Πρέβεζας),
 • Κύρλας Κωνσταντίνος (Μέλος Δ.Σ. του Ι.Σ. Πρέβεζας),
 • Γούσης Χρήστος,
 • Παπαδημητρίου Ειρήνη.


 1. Οι προτάσεις που έγιναν από τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης οι οποίες αφορούν επιμέρους κινητοποιήσεις και μέτρα θα κατατεθούν στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ. την 06 Φεβρουαρίου 2016.


Οι μορφές κινητοποίησης και απεργίας που προτείνει ο Π.Ι.Σ. είναι υποχρεωτικές και δεσμευτικές να τηρηθούν από όλο το ιατρικό σώμα είτε είναι Νοσοκομειακοί Ιατροί, είτε Ιδιώτες Ιατροί, είτε έχουν άλλη σχέση εργασίας.   
  


Για το ΔΣ,


           Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

          Δήμας Θωμάς                                               Σουμαλεύρης Δημήτριος

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα