Τρίτη, 19/03/2024 | 05:22

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας: κάτι όμορφο γεννήθηκε στα Γιάννενα!

980 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/01/2016, 10:56 πμ | 0 σχόλια

Ήταν όνειρο, να υπάρχουν Καρναβαλικές εστίες που να μετατρέπονται σε φωτιές, εκτός από το νομό Πρέβεζας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, για το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας. Και δεν είναι μόνο η παρέα από την Καστοριά ή οι εκδρομές από Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, που έρχονται το Σάββατο 12 Μαρτίου στην Πρέβεζα, για να παρακολουθήσουν την μεγάλη με άρματα παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, αλλά οι συμμετοχές Καρναβαλιστών στην παρέλαση, από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Είναι σίγουρο ότι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, έγραψε μία ακόμη σελίδα στην ιστορία του. Ο λόγος για την κοπή πίτας που έγινε στα Γιάννενα και το κατάστημα “ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ” στην οδό Γαριβάλδη, που όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο.

Το Ειδύλλιο που αναπτύχθηκε ανάμεσα στο Κομιτάτο και την Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι βέβαιο ότι θα έχει διάρκεια. Η ορχήστρα στο “ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ” ήταν υπέροχη, όσον αφορά την αντιπροσωπεία από την Πρέβεζα; Θωμάς Τσούνης, Χρήστος Λούπας, Παύλος Σαραμπασίνας, Γιώργος Κοτσάνης, Σπύρος Πλέουρας κι εκεί συναντήσαμε τους Αντρέα και Πάνο Βαρτελάτο και Ντίνο Μπελεγρίνο, με τις παρέες τους! Συναντήσαμε τον Νίκο Αθανασίου με την Άρτεμη ο Βαγγέλης Αργυρόπουλος εκεί, Ο Κώστας Τζάτζας, ο Νίκος Μπαρλαγιάννης,  Πάνος Μπεζεβέγκης, ο Βασίλης Σπύρου, ο Μαρίνος, ο Νίκος και τα άλλα παιδιά, ήταν μια τεράστια παρέα βέβαια στο Αλλού για Αλλού 300 περίπου ατόμων! Και αν οργανωθεί σωστά το πράγμα, είναι σίγουρο όρι θα υπάρχει Γκρουπ Καρναβαλιστών από φοιτητές, μαθητές και κόσμο των Ιωαννίνων που το Σάββατο 12 Μαρτίου θα έρθει και θα παρελάσει με εκατοντάδες συμμετοχές,σε ένα από τα μεγαλύτερα Καρναβάλια της χώρας, αυτό που διοργανώνει στην Πρέβεζα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο.
                                                 

 Οι πληροφορίες μιλούν για αυθημερόν εκδρομή από τα Γιάννενα και το απόγευμα στην Πρέβεζα και επιστροφή μετά την παρέλαση και τη διασκέδαση τις πρώτες πρωινές ώρες, στην πόλη των Ιωαννίνων.

 Θα είμαστε σε επικοινωνία με τους δικούς μας ανθρώπους στα Γιάννενα. Ένα είναι σίγουρο, ότι για το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας κάτι όμορφο γεννήθηκε στα Γιάννενα! Καλή χρονιά και καλή Αποκριά και το Σαββατόβραδο 12 Μαρτίου σας περιμένουμε όλους και όλες στην Πρέβεζα, στη μεγάλη γιορτή!

Ένας από την αντιπροσωπεία του Κομιτάτου, στα Γιάννενα! 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα