Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:12

Βρετανός γενεαλόγος σε βιβλίο του, γράφει ότι οι ρίζες των Βρετανών είναι στο Αρχαίο Τρίκαστρο Πρέβεζας!!!

857 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/11/2015, 2:14 μμ | 0 σχόλια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ ΑΡΘΡΟ:
(1) Πρός 3000 παραλήπτες
(2) Πρός τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη
(3) Πρός τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Ιωάννου
(4) Πρός τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Ιωάνη Μπαίλη
(5) Πρός την Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας
Αγαπητοί Κύριοι,
Το έτος 2006-2008, στά πλαίσια της εξερεύνησης και φωτογράφισης του Νομού μας, – γιά τον οποίο είχα πεί κάποτε ότι “είναι στρωμένος με πεντοχίλιαρα αλλά ουδείς σκύβει να τα μαζέψει” -επισκέφθηκα το ακατοίκητο πλέον χωριό Τρίκαστρο Λούρου (σήμερα Δήμος Πρέβεζας) και σε λίγο έφτασα, και με τον φίλο Πρεβεζάνο συνταγματάρχη Χρήστο Γκαβανόζη, εξερευνήσαμε και φωτογραφήσαμε όσο μπορούσαμε την Αρχαία Ακρόπολη Τρίκαστρου. Πρόκειται γιά μιά αρχαία πόλη κατά τη γνώμη μου 20.000 κατοίκων σε στρατηγική θέση με τρείς σειρές τοιχών ύψους 9 μέτρων (!!!) και βάρος λίθων 6 τόνους έκαστο, όπου στήν κορυφή του λόφου υπάρχει μικρό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία σχετικώς πρόσφατο. Βόρεια του λόφου υπάρχει γκρεμός και ρέει ο Αχέρων Ποταμός, απέναντι δέ βλέπουμε το Κάστρο της Κιάφας και το Κούγκι του Σουλίου (με κυάλια).

Η αρχαιολογία δεν έχει ταυτοποιήσει ούτε ανασκάψει αυτή την αρχαία Ακρόπολη Τρίκαστρου, αλλά από μελέτη πού έκανα μάλλον πρόκειται γιά την αρχαία πόλη Ομφάλιον και εκτιμώ ότι χρονολογείται στό 700-1200 πΧ, και επ ουδενί λόγω είναι Ελληνιστική όπως συνηθίζουν συχνά οι Αρχαιολόγοι -ελαφρά τη καρδία- ότι δεν ξέρουν να το βαφτίζουν Ελληνιστικό (δηλαδή μετά τον Μέγα Αλέξανδρο). Εν πάσει περιπτώσει δημοσίευσα τίς παρατηρήσεις μου στόν τοπικό τύπο και ενημέρωσα και τον τότε Δήμαρχο Λούρου. Ούτε φωνή Ούτε ακρόαση. 

Σε λίγο ήρθε η έκπληξη. Πήρα ένα μαιλ από Βρετανό συγγραφέα, όπου ζητούσε τη βοήθειά μου και πληροφορίες σχετικά με το Τρίκαστρο. Η συνέχεια είναι καταπληκτική. Οι Βρετανοί ψάχνουν χρόνια να βρούν την προέλευσή τους, τίς ρίζες τους. Υπήρχαν αρκετές γραφές μεσαιωνικές και εντεύθεν όπου έλεγαν ότι προέρχονται από τους Τρώες. Ο συγγραφέας αυτός έκανε μελέτη, ήρθε στήν Ηπειρο, πήγε στό Τρίκαστρο, το μελέτησε και κατέληξε στό συμπέρασμα ότι Οι Τρώες δούλοι, έμεναν στήν αρχαία Πόλη του Τρίκαστρου όπου ο ΒΡΟΥΤΟΣ τους ξεσήκωσε και τους ελευθέρωσε οδηγώντας τους βόρεια και δυτικά με τελικό προορισμό τη Βρετανία (Βρούτος, εξ ού και Βρετανία, εξ ού και Βρετάνη Γαλλίας).

Επισυνάπτω όλο το σχετικό υλικό και ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ που η χώρα είναι σε επερχόμενη ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ, νε ενεργοποιηθεί κάποιος!!!! Ο ίδιος ο κ. Antony Adolph λέει”θεωρώ ότι το βιβλίο αυτό θα συμβάλει στήν έλευση Βρετανών και Αμερικανών τουριστών, που θα ζήσουν το μύθο της προέλευσής τους”.

Ο καθένας άς αναλάβει τίς ευθύνες του, και κυρίως οι άνεργοι ή υπό μετανάστευση νέοι. Σας υπενθυμίζω ότι η πόλη του 1450 μΧ των ΙNCAS Mάτσου Πίτσου δέχεται ετησίως  4.000.000 επισκέπτες, ούσα στού “διαόλου τη μάνα”, ενώ η Ακρόπολη Αθηνών 5.000.000 επισκέπτες, και το Νεκρομαντείο Αχέροντα 32.000 επισκέπτες.
Φιλικά
Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα