Παρασκευή, 05/03/2021 | 14:46

Σκάνδαλο εκατομμυρίων και διώξεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

406 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/11/2015, 7:49 μμ | 0 σχόλια

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπήκε υψηλόβαθμο στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα απιστίας και μάλιστα σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50).
Την προκαταρκτική έρευνα διενέργησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς οι οποίοι «είδαν» σημαντική ζημία του Δημοσίου, εξαιτίας της χορήγησης εγγυήσεων του σε επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος που είχαν πρόβλημα εξυπηρέτησης των δανειακών τους υποχρεώσεων σε τράπεζες.
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί κατέληξαν στο ότι το στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τη συνδρομή υπαλλήλου που επίσης διώκεται ποινικά, χορηγούσε χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου ύψους 94 εκατομμυρίων ευρώ, φθάνοντας στο σημείο να χορηγεί τις εγγυήσεις ακόμα και χωρίς την αίτηση του ενδιαφερομένου επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορουμένη φέρεται να παρέκαμψε τη διαδικασία του ελέγχου από το αρμόδιο συμβούλιο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιχειρηματιών ενέκρινε εγγύηση χωρίς καν να υπάρχει αίτηση του ενδιαφερόμενου.
Από τις επίδικες εγγυήσεις ήδη έχουν καταπέσει οι 34 από αιτήματα πιστωτικών ιδρυμάτων για ποσά που φθάνουν τα 34.714.918 ευρώ. Για το λόγο αυτό το Δημόσιο έχει καταβάλει ήδη το ποσό των 1.201.429 ευρώ.
Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση από ανακριτή Διαφθοράς.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα