Πέμπτη, 17/06/2021 | 11:38

Ποινική δίωξη για απιστία και ξέπλυμα κατά υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας

411 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/11/2015, 10:59 πμ | 0 σχόλια

Ποινική δίωξη για απιστία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ασκήθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς σε βάρος 27 υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας και επιχειρηματιών για επισφαλές δάνειο.
Η έρευνα των επίκουρων εισαγγελέων Πόπης Παπανδρέου και Αγγελικής Τριανταφύλλου διενεργήθηκε μετά από παραγγελία της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ALFA 1 NEWS με τίτλο «Αγροτική Τράπεζα. Το σκάνδαλο ολκής».
Στο πλαίσιο της έρευνας συντάχθηκε πόρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος με βάση το οποίο προέκυψε ότι η συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ μόνο από τη συγκεκριμένη δανειοδότηση ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι το διάστημα από 2007 ως και 2011 οι υπάλληλοι της τράπεζας που είχαν την ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων μεγάλων πελατών, προχώρησαν σε χρηματοδότηση υπό επισφαλείς όρους με ανεπαρκείς εγγυήσεις παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τη δεινή οικονομική κατάσταση των δανειοδοτούμενων εταιρειών με αποτέλεσμα να ζημιώσουν την τράπεζα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα