Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:40

Βρετανίδα δημοσιογράφος βρέθηκε κρεμασμένη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

836 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/10/2015, 11:10 πμ | 0 σχόλια

Πυκνό πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση θανάτου της Βρετανίδας δημοσιογράφου Ζακλίν Σάτον, η οποία βρέθηκε το Σάββατο κρεμασμένη στις τουαλέτες του αεροδρομίου «Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη.

Η 50χρονη ήταν πρώην εργαζόμενη στο BBC. Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως η αυτοκτονία σημειώθηκε λίγο αφότου η δημοσιογράφος πληροφορήθηκε ότι έχασε μια πτήση με ανταπόκριση την ημι-αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν. Όπως έγινε γνωστό, η δημοσιογράφος δεν είχε χρήματα για να αγοράσει εκ νέου εισιτήριο και άσκησε πιέσεις στο γκισέ για να τη βοηθήσουν.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, η Σάτον είχε ξεκινήσει από το Λονδίνο και πετούσε για την Ερμπίλ, πόλη του Ιράκ, με ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, θα ξεκινούσε την έρευνά της για το διδακτορικό που έκανε αυτήν την περίοδο και αφορούσε στο ζήτημα της διεθνούς αναπτυξιακής στήριξης στις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι της 50χρονης αδυνατούν να πιστέψουν πως η Σάτον αυτοκτόνησε για μια χαμένη πτήση και καλούν τις βρετανικές αρχές να ασκήσουν πιέσεις στην Άγκυρα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα