Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:40

“Οθέλος” του Verdi στο πολιτιστικό κέντρο Πρέβεζας

908 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/10/2015, 2:13 μμ | 0 σχόλια

Με τη νέα παραγωγή του σαιξπηρικού αριστουργήματος του Verdi «Οθέλος» συνεχίζονται το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας οι αναμεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.
Η όπερα ακολουθεί την πλοκή του ομώνυμου δράματος του Σαίξπηρ, ο οποίος υπήρξε ο αγαπημένος ποιητής του μουσουργού. Το λιμπρέτο που έγραψε ο στενός συνεργάτης του Βέρντι, Αρίγκο Μπόιτο, περιγράφει βήμα προς βήμα τον καταποντισμό του ήρωα από την κορυφή της δόξας του στην κόλαση της αρρωστημένης ζήλιας.
Η δράση εκτυλίσσεται στην Κύπρο. Εκεί, διοικητής του νησιού είναι ο ηρωικός πολεμιστής Οθέλος που έχει παντρευτεί την πανέμορφη πατρικία της Βενετίας, Δυσδαιμόνα. Ο Οθέλος, δυνατός και κυρίαρχος άνδρας, το μόνο που δεν μπορεί να τιθασεύσει είναι ο ίδιος του ο εαυτός και τα ξεσπάσματά του. Σπρωγμένος από τον ραδιούργο και εκδικητικό σημαιοφόρο του, Ιάγο, θα αποδεχθεί, χωρίς να εξετάσει, τις ψευδείς κατηγορίες εναντίον της γυναίκας του, και πλημμυρισμένος από ζήλια, θα στραγγαλίσει την αθώα Δυισδαιμόνα, νομίζοντας ότι τον απατά.
Ο Οθέλος, ήταν η προτελευταία όπερα του Βέρντι και από πολλούς θεωρείται ότι είναι η καλύτερη. Έκανε πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου στις 5 Φεβρουαρίου 1887.
Η όπερα έχει τέσσερις πράξεις και παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στο Live in HD.
Η σκηνοθεσία είναι του Bartlett Sher και η διεύθυνση ορχήστρας του Yannick Nézet-Séguin. Στο ρόλο του ζηλιάρη Μαυριτανού της Βενετίας ο Aleksandrs Antonenko, Δυσδαιμόνα η Sonya Yoncheva, ενώ ο Željko Lučić υποδύεται τον Ιάγο.
Ο ομογενής μας Δημήτρης Πίττας ερμηνεύει τον ρόλο του Κάσσιου αποσπώντας πάρα πολύ κολακευτικές κριτικές.
Οι ζωντανές προβολές από τη ΜΕΤ θα πραγματοποιούνται και αυτή τη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.
Οι απευθείας μεταδόσεις από το Lincoln Center της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης (ΜΕΤ), διοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και τον Δήμο Πρέβεζας για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ
(και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).
Περισσότερες πληροφορίες
από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας
(στο τηλέφωνο 2682025320
και στο odioprev@otenet.gr )
Διάρκεια περίπου 3 ώρες με ένα διάλειμμα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα