Παρασκευή, 19/04/2024 | 22:00

Νοσοκομείο Πρέβεζας: αποτυχία το συλλαλητήριο! Άξιοι της μοίρας μας;

703 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/10/2015, 1:38 μμ | 0 σχόλια

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, ήταν το ραντεβού των φορέων για το συλλαλητήριο, υπέρ του νοσοκομείου Πρέβεζας! Οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, αιρετών παρατάξεων, αλλά και απλοί πολίτες ήταν εκεί, όμως το συλλαλητήριο αυτό σε μαζικότητα, ήταν μάλλον… ισχνό! Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συλλαλητήριο που είχε γίνει πάλι για την υγεία στο νομό, πάλι για το νοσοκομείο Πρέβεζας . Ναι τότε υπήρχαν και πολλοί μαθητές, ήταν και τα σχολεία που συμμετείχαν, στο τελευταίο συλλαλητήριο, δεν υπήρχαν, ήταν και τέλος του μήνα, ήταν και η ημερομηνία για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ, δικαιολογίες μπορούν να βρεθούν. Όμως όταν μια ολόκληρη περιοχή, πέρα από κόμματα, χρώματα, παρατάξεις, αλλά για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία ή δηλώνει αδιάφορη, ή απέχει, τότε το ζήτημα σίγουρα προβληματίζει!

Αν η υγεία συνολικότερα στο νομό μας, ή ειδικότερα το γενικό νοσοκομείο Πρέβεζας, δεν είναι ζήτημα που να ενώνει και να δίνει το έναυσμα, το κίνητρο και το ερέθισμα σε μια κοινωνία, να ξεσηκωθεί, τότε μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας;

 Μήπως ένα σύννεφο αποχαύνωσης έχει κυριεύσει την περιοχή μας και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι; Σε άλλους έφταιγε και ο καιρός, δεν ήταν λέει ευνοϊκός! Δηλαδή αν είχε λιακάδα, θα μπορούσε ο τάδε ή ο δείνα να διαδηλώσει υπέρ της αναβάθμισης του νοσοκομείου Πρέβεζας, αλλά τον χάλασε η συννεφιά;  Αυτή η μη ενεργοποίηση των πολιτών της περιοχής μας, σίγουρα είναι ένα δείγμα …ανησυχητικό. Οφείλω βέβαια να διατυπώσω την άποψή μου, όπως την έχω διατυπώσει από την έντυπη, από την εφημερίδα ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση, της οποίας έχω την ευθύνη να είμαι εκδότης της. Και μαζικό να ήταν το συλλαλητήριο σήμερα, αμφιβάλλω αν θα έφερνε θετικά αποτελέσματα. Το προηγούμενο συλλαλητήριο το 2013 ήταν σίγουρα μαζικό, όμως δε συνοδεύτηκε από βελτίωση των συνθηκών και αναβάθμιση στο νοσοκομείο και στις υπηρεσίες υγείας του νομού. ‘Άποψή μου είναι ότι απαιτείται κινητοποίηση όλων των πολιτών του νομού, όλων των φορέων του νομού, Κινητοποίηση όλων των ετεροδημοτών, ενωμένοι και προσηλωμένοι, σε ένα μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο υγείας και μια συμβολική κατάληψη. Αυτό αποτελεί πρότασή μου και πιστεύω ότι θα έχει τύχει για την βελτίωση των συνθηκών στο νοσοκομείο και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό Πρέβεζας! Να πούμε για την ιστορία ότι στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου 2015, 12.30 το μεσημέρι έγινε συνάντηση των φορέων, ακούστηκαν χαιρετισμοί και ακολούθως έγινε πορεία προς το… δημαρχείο. Επαναλαμβάνω, αυτές οι κινητοποιήσεις δεν έχουν καταγράψει αποτελέσματα, επιμένω στην πρότασή μου, για μαζικό Παμπρεβεζάνικο συλλαλητήριο στην Αθήνα, στο υπουργείο υγείας!

Σπύρος Πλέουρας  

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα