Σάββατο, 02/07/2022 | 22:32

Έρχονται Προγράμματα Απασχόλησης για 250.000 ανέργους

626 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/10/2015, 4:39 μμ | 0 σχόλια

Προγράμματα απασχόλησης για 250.000 ανέργους, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, η αν. Υπουργός ανακοίνωσε ότι, ήδη, το Υπουργείο Εργασίας έχει εγγράψει 950 εκ. € και έχει ήδη προγραμματίσει την ένταξη 100.000 ανέργων κι άλλων 100.000 μέσα στους επόμενους 6 μήνες και από τον Μάρτιο μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου την ένταξη άλλων 150.000 ανέργων.
Αναφερόμενη στους “πυλώνες” του προγραμματισμού του Υπ. Εργασίας, πάνω στους οποίους θα στηριχθεί, για την ενίσχυση απασχόλησης των ανέργων, τόνισε πως, ο πρώτος “πυλώνας” αφορά την ανάσχεση της ανεργίας, συνδέοντας τις πολιτικές απασχόλησης, με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. 
Άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου, συνέχισε η κα. Αντωνοπούλου, είναι η στήριξη των μακροχρόνιων ανέργων, των γυναικών και των ανέργων με χαμηλά τυπικά προσόντα και η σύνδεσή τους με την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας.
«Σχεδιάζουμε ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις, σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, με δράσεις απασχόλησης, βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, με παράλληλη υποστήριξη των ΜμΕ και της επιχειρηματικότητας των νέων», συνέχισε η κα. Αντωνοπούλου, για να προσθέσει:
«Επίσης, σχεδιάζουμε ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων επιστημόνων». 
Σε ότι αφορά τα κονδύλια, η αν. Υπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια «διεύρυνσης» αυτών, και τόνισε πως, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, συζητείται η δημιουργία ειδικών προγραμμάτων για μακροχρόνια ανέργους, «πρόταση που έχει υποστηρίξει ένθερμα η Ελληνική Κυβέρνηση στη Ρίγα και το Λουξεμβούργο».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα