Δευτέρα, 27/06/2022 | 06:56

Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη, αλλά παραμένει στη φυλακή

3514 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/10/2015, 8:18 πμ | 0 σχόλια
Ότι δεν διαθέτει τα χρήματα της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ που της επέβαλε το δικαστήριο μεταξύ άλλων περιοριστικών όρων, για να αντικατασταθεί η κράτησή της, ισχυρίζεται η Βίκυ Σταμάτη με αποτέλεσμα μέχρι αργά χθες το βράδυ να μην καταστεί εφικτό να αποφυλακιστεί.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου μετά από επτά αιτήσεις που υπέβαλε στο δικαστήριο και 3,5 χρόνια κράτησης για την εμπλοκή της στις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα αποφασίστηκε χθες να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.
Η ποινή που της είχε επιβληθεί ήταν κάθειρξη 12 ετών, ενώ η ίδια δήλωνε αθώα και αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση των εξοπλιστικών.
Το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή της υπό όρους, αλλά και την καταβολή εγγυοδοσίας αρχικά 70.000 ευρώ, τα οποία όμως -όπως δήλωσαν οι συνήγοροί της- δεν υπάρχουν. «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε, εκτός από αυτόν. Αυτήν τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10 έως 20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνεται. Περιμένει πώς και πώς να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό», ανέφερε ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Στο άκουσμα της εγγυοδοσίας η Βίκυ Σταμάτη κατέρρευσε. Φωνάζοντας «όχι, όχι άλλη φυλακή» αποχώρησε από την αίθουσα. Οι συνήγοροί της επανήλθαν ζητώντας μείωση της εγγυοδοσίας, με τους δικαστές να αποφασίζουν την καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.
Επιπλέον, στη Βίκυ Σταμάτη επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, της αφαίρεσης διαβατηρίου και της υποχρεωτικής διαμονής της στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο.
Οι συνήγοροι ζήτησαν το δικαστήριο να δώσει μια προθεσμία τριών μηνών για να μπορέσει η Βίκυ Σταμάτη να συγκεντρώσει τα χρήματα, ωστόσο, όπως είπε ο εκ των συνηγόρων τη, Γιάννης Παγορόπουλος στο iefimerida.gr το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα