Δευτέρα, 17/06/2024 | 14:28

Κλείνει και στην Πρέβεζα, το carrefour Μαρινόπουλος;

1614 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/09/2015, 10:01 πμ | 0 σχόλια
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει την πολυεθνική αλυσίδα «Carrefour – Μαρινόπουλος», για την απόφασή της να προχωρήσει στο κλείσιμο 17 καταστημάτων πανελλαδικά, γεγονός που θα φέρει πάνω από 200 απολύσεις.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των μειώσεων των μισθών, απολύσεων, εντατικοποίησης της δουλειάς που επέβαλε η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα και θα έχει και συνέχεια το επόμενο διάστημα, όπως διαρρέουν στελέχη της εταιρείας.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους στην εταιρεία ΚΑΡΦΟΥΡ-Μαρινόπουλος να αντιδράσουν αγωνιστικά στα σχέδια της εργοδοσίας και να διεκδικήσουν να μη γίνει καμία απόλυση, προσπερνώντας τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της κεντρικής διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, που δεν κάνει τίποτα απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, ενώ προσπαθεί να ευνουχίσει, ακόμα και να αποκλείσει από τις εκλογές που γίνονται αυτό το διάστημα όσα τοπικά παραρτήματα του σωματείου προβάλλουν αγωνιστική αντίσταση.
Να διεκδικήσουν με τη στήριξη του Σωματείου, των άλλων ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ: 
Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Όλοι οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα με τα δικαιώματα που είχαν. 
Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών. 
Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση. 
8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. 
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. 
Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν την απώλεια από την προηγουμένη μείωση στους μισθούς και τα ημερομίσθια».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα