Κυριακή, 19/05/2024 | 09:32

Τουρκία: Συλλήψεις επιχειρημ. & πανεπιστημ. στελεχών

970 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/09/2015, 9:02 πμ | 0 σχόλια

H αστυνομία συνέλαβε έντεκα άτομα στην κεντρική Τουρκία, ανάμεσά τους στελέχη κοινοπραξίας και πανεπιστημιακοί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που είχε στόχο υποστηρικτές του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.


Σύμφωνα με το CNN Turk, στόχος της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης Καΐσερι ήταν η “παράλληλη δομή”, όπως αποκαλεί ο πρόεδρος Ερντογάν το κίνημα του Γκιουλέν και το κατηγορεί ότι λειτουργεί μέσα στο τουρκικό κράτος επηρεάζοντας το δικαστικό σύστημα, την αστυνομία, τα μέσα ενημέρωσης και τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο Γκιουλέν που έχει την έδρα του στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ αρνείται την κατηγορία αυτή.


Ανάμεσα στα στελέχη που έχουν τεθεί υπό κράτηση είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Boydak Holding που δραστηριοποιείται στην επίπλωση, την ενέργεια και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, μετέδωσε το CNN Turk.


Αξιωματούχος του Boydak, με τον οποίο επικοινώνησε το Ρόιτερς, δήλωσε ότι δεν υπήρξε επιχείρηση που είχε στόχο τον όμιλο αυτό και ότι δεν ήταν ενήμερος για τις συλλήψεις. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ομίλου, ο Boydak έχει ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 6 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (2 δισεκ. δολάρια) και απασχολεί περισσότερους από 13.000 εργαζόμενους.

   ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα