Παρασκευή, 26/04/2024 | 14:55

Απολογισμός Πεπραγμένων Έτους 2015 Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Νεολαίας & Άθλησης

743 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/03/2016, 12:51 μμ | 0 σχόλια

Το προηγούμενο έτος (2015) ήταν μια χρονιά ιδιαιτέρως δύσκολη σε πολλούς τομείς. Η οικονομική και κοινωνική κρίση δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε όλη τη χώρα και φυσικά και στην Περιφέρειά μας.
    Στον τομέα της Νεολαίας, ως γνωστόν, υπάρχουν συσσωρευμένα μια σειρά από προβλήματα. Η ανεργία και η απογοήτευση κάνει τους νέους να βιώνουν  επώδυνα τη δύσκολη συγκυρία και τους οδηγεί πολλές φορές σε απόγνωση και σε κατάθλιψη.
    Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια βρεθήκαμε κοντά και υποστηρίξαμε με θέρμη όσες πρωτοβουλίες, ημερίδες ή συγκεντρώσεις έγιναν από φορείς για την ενημέρωση των νέων σχετικά με το μέλλον τους και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Συμβάλλαμε στην ενημέρωση της νεολαίας, πραγματοποιώντας συσκέψεις στις Περιφερειακές Ενότητες, ενημερώνοντας τους νέους διάφορων ηλικιών γύρω από τα προβλήματα που τους απασχολούν. Αξιοποιήσαμε τους Ολυμπιονίκες μας, μέσω του Υπουργείου Άμυνας, διοργανώνοντας επισκέψεις στα σχολεία, σε συνεργασία με την Διεύθυνση 2βάθμιας Εκπαίδευσης και συζητήσεις με τους μαθητές για την αθλητική παιδεία, το ευ αγωνίζεσθαι και την μύηση στον αθλητισμό, με στόχο την αποφυγή των κακών έξεων, που μαστίζουν τη νεολαία μας.
    Οργανώσαμε ενημερωτικές συναντήσεις σχετικά με τις μάστιγες της εποχής μας και τις εξαρτήσεις (αλκοόλ-τσιγάρο-ναρκωτικά) και τη νέα εξάρτηση που είναι η καθήλωση στην οθόνη του υπολογιστή για ατελείωτες ώρες. Έγινε καταγραφή των προβλημάτων, ύστερα από πλήθος συναντήσεων με νέους, ιεράρχηση και προσπάθεια επίλυσης αυτών.
    Γενικά, η Περιφέρεια δεν αρνήθηκε ποτέ οποιαδήποτε συμμετοχή  σε ό,τι είχε σχέση με τη νεολαία, αναγνωρίζοντας ότι σε αυτήν πρέπει να στηρίζουμε το μέλλον της χώρας μας και μόνο οι νέοι με σωστές και υγιείς βάσεις, θα κατορθώσουν να αλλάξουν αυτά που τώρα βιώνουμε.

    Στον τομέα του Αθλητισμού, η Περιφέρεια, παρ’ όλες τις σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ήταν πάντοτε θετική σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση. Διοργανώσαμε αθλητικές δράσεις με πολλαπλούς σκοπούς, ώστε να συμμετάσχουν σε αυτές άνθρωποι κάθε ηλικίας και χωρίς κόστος, με τη βοήθεια χορηγών αλλά και της Περιφέρειας.
    Ήμασταν κοντά σε αθλητικούς συλλόγους και ομοσπονδίες, σε σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με τον αθλητισμό και τη διάδοσή του.
Η Περιφέρεια συνέβαλε τα μέγιστα στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων συντήρησης και λειτουργίας αθλητικών χώρων, που οι περισσότεροι ανήκουν στους δήμους, ώστε να μην μείνουν κλειστοί και οι αθλητές στο δρόμο.
    Η οικονομική δυσπραγία δεν επέτρεψε να βοηθήσουμε στην κατασκευή νέων αθλητικών χώρων, όπου σε κάποιες περιοχές υπάρχει μεγάλη ανάγκη, όσο και στην υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων συντήρησης παλαιών κατασκευών, σε συνεργασία με τους Δήμους. Επίσης, ενώ υπήρχε η θέληση για οικονομική συνδρομή σε ορισμένες αθλητικές εκδηλώσεις, δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα, ιδιαιτέρως μετά το πρόβλημα με τα capital controls.
    Δόθηκε μεγάλη σημασία από την Περιφέρεια και αγκαλιάσαμε όλα τα αθλήματα, ανεξάρτητα από τη δημοτικότητά τους. Συμμετείχαμε σε κάθε αθλητική πρωτοβουλία που προσκληθήκαμε και ευαισθητοποιήσαμε τους πολίτες, δείχνοντάς τους το δρόμο, οδηγούμενοι από την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός ενώνει και βοηθά μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις τον συνάνθρωπό μας. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας, τις Ιερές Μητροπόλεις, τους Δήμους και τις ΕΠΣ, δείξαμε ως Περιφέρεια ότι η συνεργασία των φορέων μπορεί να δώσει πολλά στους πάσχοντες συμπατριώτες μας, είτε σε οικονομική ενίσχυση, είτε σε είδη άμεσης ανάγκης.
    Επιπλέον, ως Περιφέρεια,  μέσω του αθλητισμού και των αθλητικών διοργανώσεων, σε βουνό, θάλασσα, ποτάμια και πόλεις, στηρίξαμε τον αθλητικό τουρισμό, την ανταλλαγή αθλητικών εκδηλώσεων, όχι μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και με άλλες περιφέρειες και όμορα κράτη.
    Στόχος της Περιφέρειάς μας συνεχίζει να είναι η ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση – δράση για κάθε ηλικίας συμπολίτη μας για συμμετοχή σε κάθε αθλητική εκδήλωση. Υπηρετούμε πρωτίστως τον Αθλητισμό και έπειτα τον Πρωταθλητισμό.  «Νούς υγιής εν σώματι υγιεί»

Ο Αντιπεριφερειάρχης
για Θέματα Νεολαίας και Άθλησης

Περικλής Βασιλάκης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα