Θανάσης Καββαδάς: Με νέα οδοντιατρική έδρα και νέα μηχανήματα ύψους 90.000 ευρώ εξοπλίζεται το Κέντρο Υγείας Βασιλικής Λευκάδας
Υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης αγροτικού ιατρού
στον Καστό
Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με αντικείμενο ζητήματα υγείας που απασχολούν τη Λευκάδα, καθώς και την πορεία των εργασιών ανακαίνισης του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, οι οποίες βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής τους.
Η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βασιλικής δεν περιορίζεται μόνο στις κτιριακές παρεμβάσεις, αλλά περιλαμβάνει και την ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και τη στελέχωση της μονάδας, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους της Νότιας Λευκάδας.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη παραληφθεί πλήρης οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, συνολικού προϋπολογισμού 22.499,80 ευρώ. Επιπλέον, μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένεται η παράδοση πρόσθετου ιατρικού εξοπλισμού συνολικού ύψους 68.000 ευρώ.
Μετά από πολλές άγονες προκηρύξεις για τη θέση αγροτικού ιατρού στον Καστό, υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψή της. Η θέση εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήτρων που έχουν θεσπιστεί για τις άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, με πρόσθετη οικονομική ενίσχυση ύψους 1.500 ευρώ μηνιαίως.
Όσον αφορά το Περιφερειακό Ιατρείο Μεγανησίου, σε συνέχεια της δέσμευσης του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λευκάδα και έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Μεγανησίου, Γεράσιμου Κατωπόδη, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του νησιού, διατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ασθενοφόρο.
Παράλληλα, τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται η παραλαβή ολοκαίνουργιου ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά την υγειονομική κάλυψη κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.
Σχετικά με το θέμα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:
«Η ολοκλήρωση του έργου στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Νότια Λευκάδα. Στόχος μας δεν είναι μόνο η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων αλλά και η ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, μέσα από σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, επαρκή στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και καλύτερες συνθήκες λειτουργίας.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ηλία Θεοδωρόπουλο, για τη συνεργασία και την υποστήριξή τους. Συνεχίζουμε με συνέπεια να διεκδικούμε και να προωθούμε παρεμβάσεις που βελτιώνουν τις δομές υγείας της Λευκάδας και των νησιών μας, με στόχο καλύτερες υπηρεσίες για όλους τους πολίτες.»










