Δευτέρα, 08/06/2026 | 18:25

Τιμή στη μνήμη του αγωνιστή Οδυσσέα Ανδρούτσου από την Εταιρία Βυζαντινών και Ιστορικών Μελετών Πρέβεζας

71 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/06/2026, 3:55 μμ | 0 σχόλια

Τη μνήμη του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης Οδυσσέα Ανδρούτσου τίμησε η Εταιρία Βυζαντινών και Ιστορικών Μελετών Πρέβεζας με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων ενός (201) ετών από τον μαρτυρικό θάνατό του.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κενοτάφιο του μεγάλου αγωνιστή, όπου μέλη και φίλοι της Εταιρείας, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες απέτισαν φόρο τιμής στον ήρωα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, τιμώντας τη θυσία, την αγωνιστική του δράση και την ανεκτίμητη προσφορά του στον Αγώνα για την Ελευθερία.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε ομιλία από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Παύλο Χρήστου, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή, τη στρατιωτική ιδιοφυΐα και την ιστορική παρακαταθήκη του Οδυσσέα Ανδρούτσου, φωτίζοντας πτυχές της προσωπικότητας και της δράσης του που εξακολουθούν να εμπνέουν τον Ελληνισμό.


Κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην καταγωγή του ήρωα από την Πρέβεζα, καθώς και στη γέννησή του στην Πρέβεζα και στη διαχρονική σύνδεσή του με την ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου μεταφέρθηκαν τα οστά του το 1967, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του προς το Έθνος.
Στην τελετή παραβρέθηκαν αιρετοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και αδελφοτήτων απόδημων Ηπειρωτών ενώ η Εταιρία Βυζαντινών και Ιστορικών Μελετών Νομού Πρέβεζας μέσω του προέδρου της Ευάγγελου Κατσίμπρα εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίησή της.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα