Τετάρτη, 24/06/2026 | 16:01

Λευκάδα: Εξουδετερώθηκαν 100 κιλά εκρηκτικά που έφερε το θαλάσσιο drone

453 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/05/2026, 2:05 μμ | 0 σχόλια

Στο drone που εντόπισαν ψαράδες ανοιχτά της Λευκάδας αναφέρθηκε στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Είναι εδώ και λίγες ημέρες στα πρωτοσέλιδα ένα drone ξένης χώρας το οποίο αλιεύτηκε έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, για να είμαστε συνεννοημένοι επειδή ξέρουμε τι είναι και περίπου τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε. Δημιουργούμε δυνατότητες ώστε η πατρίδα μας να παράγει και να μπορεί να εξοπλίζει το Πολεμικό Ναυτικό τα πιο εξελιγμένα drones και αντι-drones συστήματα» τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ειδικές μονάδες του Στρατού εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη τα 100 κιλά εκρηκτικά τα οποία βρέθηκαν μέσα σε βαρέλι στην πλώρη του drone.

Το drone βρίσκεται στην Αθήνα και ελέγχεται από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία διερευνούν πού κατασκευάστηκε, ποια είναι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και οι δυνατότητές του, ενώ θα δώσουν απαντήσεις και για το περιεχόμενό του.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα