Τρίτη, 30/04/2024 | 07:20

Π.Ε. Λευκάδας: Συναντήσεις του Ανδρέα Κτενά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και άλλα Υπουργεία

246 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/04/2023, 3:09 μμ | 0 σχόλια

Π.Ε. Λευκάδας: Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Κτενά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και άλλα Υπουργεία

 

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων το Σαββατοκύριακο (29-30/4/2023) στη Ζάκυνθο, για σειρά συναντήσεων σε Υπουργεία σχετικά με θέματα της Λευκάδας. 

 

Η επίσκεψη του κ. Κτενά στην πρωτεύουσα ήταν σε συνέχεια της επίσκεψης στη Λευκάδα του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, την προηγούμενη Τρίτη (18/4/2023), αλλά και των επαφών που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης στην Κέρκυρα με διάφορα κυβερνητικά στελέχη, κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2030» από τον Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την προηγούμενη Τετάρτη (19/4/2023).

 

Ειδικότερα, στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) ο κ. Κτενάς είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Κατσαφάδο, όπου η συζήτηση αφορούσε την εκπόνηση Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Λευκάδας και τις μελέτες για την Κατασκευή Επιβατικού Λιμένα Νοτίου Λευκάδας, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ, αλλά και τα έργα Προστασίας και Ανάπλασης της παραλίας του Αϊ-Γιάννη, για την άμεση ένταξή τους στο Πρόγραμμα «Νέαρχος» του Υπουργείου.

 

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για την πιστοποίηση της Ασπρολιάς Λευκάδας ως προϊόν ΠΟΠ/ΠΓΕ, αλλά και για την Ανάπλαση του κτήματος Πασά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα