Παρασκευή, 01/05/2026 | 06:47

Με 2 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Ηπείρου την συντήρηση των πολιτιστικών μνημείων

283 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/03/2026, 1:47 μμ | 0 σχόλια
Με το ποσό των 2.000.000 ευρώ προτίθεται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Ηπείρου τη συντήρηση και αποκατάσταση πολιτιστικών μνημείων τα οποία έχουν υποστεί φθορές από τον χρόνο αλλά και παράγοντες, όπως οι θεομηνίες που έπληξαν πρόσφατα την Ήπειρο.
Όπως υπογραμμίζεται στην πρόσκληση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης τα πολιτιστικά μνημεία αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε κάνοντας παρεμβάσεις που θα διασφαλίσουν την συνέχιση της ύπαρξης τους
Παράλληλα αυτά αποτελούν και τουριστικό πόλο έλξης με όλα τα πλεονεκτήματα που συνεπάγονται για την τοπική οικονομία όπως η αύξηση του εισοδήματος, η καταπολέμηση της ανεργίας καθώς και η συγκράτηης των κατοίκων στην περιοχή τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα