Δευτέρα, 17/06/2024 | 14:41

Λευκάδα: Με ρήξη σπλήνας 14χρονος που τραυματίστηκε στο Νυδρί ενώ έκανε θαλάσσιο δαχτυλίδι

114 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/06/2024, 8:51 πμ | 0 σχόλια

Ο 14χρονος βρέθηκε στη θάλασσα, στο Νυδρί στη Λευκάδα και τραυματίστηκε σοβαρά. Εσπευσμένα στο χειρουργείο το παιδί με ρήξη σπλήνας. Έκανε θαλάσσιο δαχτυλίδι σε παραλία.

Σοβαρότατος τραυματισμός στη Λευκάδα για ένα 14χρονο παιδί, που έκανε θαλάσσιο δαχτυλίδι σε παραλία στο Νυδρί. Κάτω από συνθήκες που μένει να αποσαφηνιστούν, ο ανήλικος βρέθηκε στη θάλασσα και έπαθε ρήξη σπλήνας. Μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας του νησιού και από εκεί πήρε το δρόμο για νοσοκομείο της Πάτρας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ένας από τους βασικούς κανόνες ασφαλείας για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αναφέρει πως απαγορεύεται να παίρνουν μέρος παιδιά κάτω των 16 ετών.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ο 14χρονος κατά τη διάρκεια έλξης του θαλάσσιου δαχτυλιδιού από ταχύπλοο έπεσε στο νερό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πλευρά.

Αρχικά μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί ρήξη σπλήνας ενώ πρόκειται να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Τα δαχτυλίδια είναι ένα από τα γνωστότερα θαλάσσια παιχνίδια που επιλέγουν μικροί και μεγάλοι την περίοδο του καλοκαιριού. Τούμπες στο νερό, σκαμπανεβάσματα και η αδρεναλίνη στο κόκκινο! Πρέπει όμως πάντα να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

‘Ενας από αυτούς αναφέρει πως απαγορεύεται να κάνουν αυτό το παιχνίδι, άτομα ηλικίας μικρότερης των δεκαέξι (16) ετών, καθώς και από άτομα που δε γνωρίζουν κολύμβηση. Για τα μικρότερης ηλικίας άτομα, επιτρέπεται η επιβίβαση σε αυτά, μετά από συγκατάθεση του προσώπου που ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια.

Μένει να φανεί τι συνέβη και ο 14χρονος ανέβηκε στο θαλάσσιο δαχτυλίδι. Πώς βρέθηκε στη θάλασσα και ποιες κινήσεις έγιναν από εκείνη τη στιγμή και μετά.

ΠΗΓΗ: newsit.gr φωτό: αρχείου

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα