Τετάρτη, 29/05/2024 | 18:14

Επίσκεψη του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας στα εργαστήρια των Τμημάτων Φυσικής και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

83 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/04/2024, 8:32 μμ | 0 σχόλια

Την  Τετάρτη 10/04/2024, 33 μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας και 3 συνοδοί εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επισκέφτηκαν τα εργαστήρια του Τμήματος, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις τους και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα πειράματα διαφόρων θεματικών ενοτήτων της Φυσικής και της Φυσικοχημείας. Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν ενεργά στη διεξαγωγή ορισμένων πειραματικών ασκήσεων και εξέφρασαν τις απορίες τους στους καθηγητές του Τμήματος, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στις ερωτήσεις των μαθητών/τριών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο δράσεων των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που αφορούν την Αγωγή Υγείας, οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι μαθητές/τριες αρχικά παρακολούθησαν μια σύντομη παρουσίαση από την Καθηγήτρια Φαρμακολογίας, κα Αντωνίου Αικατερίνη και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Εργαστηρίου. Είδαν από κοντά τον εξοπλισμό και τα όργανα του Εργαστηρίου, καθώς και τα πειραματόζωα (επίμυες) που φιλοξενούνται στον χώρο, ενώ παρακολούθησαν τις καθημερινές δραστηριότητες των ερευνητών και των προπτυχιακών-μεταπτυχιακών φοιτητών που διεξήγαγαν τα πειράματα τους στο χώρο.    

Ευχαριστούμε θερμά τόσο την καθηγήτρια του τμήματος Ιατρικής , κ. Αντωνίου , όσο και τους υπευθύνους του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων   για την πρόσκληση, την υποδοχή, την ξενάγηση και τη μύηση των μαθητών  στον εργαστηριακό κόσμο και στο χώρο της έρευνας . Συγχαίρουμε επίσης τις εκπαιδευτικούς του σχολείου , κ. Πούλια Ναυσικά και κ. Ζώη Ευαγγελία , Βιολόγο και Χημικό αντίστοιχα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και έδωσαν στους μαθητές μας αυτήν την μοναδική ευκαιρία. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα