Κυριακή, 26/05/2024 | 00:45

Αγίου Βαλεντίνου: Καταδικάστηκε ο νεαρός που έγινε ληστής για την 14χρονη αγαπημένη του

352 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/02/2023, 9:55 πμ | 0 σχόλια

Αποφάσισαν να ζήσουν μαζί αλλά δεν είχαν χρήματα. Έκανε ληστεία και μια μέρα πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, έμαθε την απόφαση των δικαστών…

Μια μέρα πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, έπεσαν στη Λάρισα οι τίτλοι τέλους σε μια ιστορία που παραπέμπει σε κινηματογραφική ταινία. Πρωταγωνιστές ένας 19χρονος και μια 14χρονη, που αποφάσισαν να ζήσουν μαζί. Ο νεαρός σε μια προσπάθεια να βρει τα απαραίτητα χρήματα αποφάσισε να κάνει ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως ευελπιστούσε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν, το ζευγάρι χώρισε και την Δευτέρα ο νεαρός που πλέον ζει στη Γερμανία, καταδικάστηκε ερήμην από τους δικαστές, που αξιολόγησαν όλα τα στοιχεία.

Τα δύο παιδιά Ελλήνων και Τούρκων μεταναστών γνωρίστηκαν στη Γερμανία το 2019 και αποφάσισαν να «κλεφτούν» αφού οι γονείς της 14χρονης ήταν κάθετα αντίθετοι με τον δεσμό. Η οικογένεια του 22χρονου σήμερα νεαρού είχε μεταναστεύσει για εργασία στη Γερμανία και αφού οι γονείς της φίλης του δεν του επέτρεπαν να την βλέπει, αποφάσισε να την «κλέψει».

Η υπόθεση του έρωτά τους αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί συνέλαβαν τον 19χρονο για τη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο της Λάρισας και διαπίστωσαν ότι μαζί του διέμενε και η 14χρονη, την οποία έψαχνε η οικογένειά της και για την εξαφάνισή της είχε εκδοθεί και σχετικό σήμα από τις Γερμανικές αρχές.

«Θα κάνω τα πάντα για σένα» φέρεται να της είπε εκείνος και µέρα µεσηµέρι, εµφανίστηκε ως πελάτης σε ενεχυροδανειστήριο της περιοχής του ∆ηµοτικού Ωδείου στη Λάρισα και ζήτησε να αφήσει έναν χρυσό σταυρό και να πάρει την αξία του σε χρήµατα. Ήταν 17 Ιανουαρίου του 2019.

∆εν είχε καλυµµένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, µιλούσε σπαστά ελληνικά και µάλιστα έπιασε κουβέντα µε την 38χρονη υπάλληλο, η οποία του ξεκαθάρισε από την αρχή ότι ο σταυρός είχε µικρή αξία. Ο 19χρονος εξήγησε ότι χρειαζόταν τα χρήµατα, αλλά η υπάλληλος επέµενε ότι ήταν ευτελούς αξίας. Τότε ο δράστης έβγαλε από την τσέπη του ένα µαχαίρι και την απείλησε, ζητώντας όλα τα χρήµατα που υπήρχαν στο ταµείο.

Πήρε 2.115 ευρώ, καθώς και το βιβλίο καταχωρήσεων των συναλλαγών, πιστεύοντας πως έτσι θα έσβηνε τα ίχνη του. Ατάραχος, σαν να µην είχε συµβεί κάτι, έφυγε πεζός προς το κέντρο της Λάρισας και επέστρεψε στο σπίτι της γιαγιάς του, έχοντας µαζί του τα χρήµατα, το βιβλίο συναλλαγών και το µαχαίρι.

Εκεί τον βρήκαν οι αστυνοµικοί και τον συνέλαβαν, αφού είχε προηγηθεί η καταγγελία της υπαλλήλου, που παρά το σοκ της συγκράτησε αρκετά στοιχεία. Μέσα στο σπίτι οι αστυνοµικοί βρήκαν τη 14χρονη, η οποία δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, έβαλε τα κλάµατα και ζητούσε να µπει στο περιπολικό.

Η ανήλικη αρνήθηκε επίμονα να εγκαταλείψει τον 19χρονο και να επιστρέψει στην οικογένειά της, ενώ όπως ανέφεραν αστυνομικοί ήταν τόσο ερωτευμένη που ζήτησε να τον ακολουθήσει και στο κρατητήριο όταν συνελήφθη.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε διαμέρισμα της εκκλησίας όπου η κοινωνική λειτουργός και η Εισαγγελία δρομολόγησαν τις διαδικασίες για την επιστροφή της στη Γερμανία. Την μικρή την παρέλαβε ο πατέρας της.

Λίγες ημέρες μετά και εφόσον είχε αφεθεί ελεύθερος από τις αρχές αναχώρησε για την Γερμανία και ο νεαρός, που χθες δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Πηγή: gegonota.news

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα