Πέμπτη, 25/04/2024 | 01:25

Πρέβεζα: Με πλάνο αρχών και θέσεων η “Ανάπτυξη Τώρα” ανακοίνωσε την κάθοδό της στις Δημοτικές εκλογές

390 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/01/2023, 3:27 μμ | 0 σχόλια

 

Με τρία από τα εκλεγμένα μέλη στο Δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας τους κ.κ. Νίτσα Γεώργιο, Αμάραντο Αναστάσιο και Στύλο Ιωσήφ και δύο Τομεάρχες την Αντιγόνη Στρακαντούνα και Γιάννη Ζιώγκα, η ανεξάρτητη παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” ανακοίνωσε την κάθοδό τις στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Η επίσημη ανακοίνωση για την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές είχε προηγηθεί, όμως στην παρουσία της παράταξης την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου έγινε αναφορά σε αρχές, θέσεις, αλλά και Τομεάρχες και συντονιστές, που αφορούσαν στην συνολικότερη οργανωτική δομή της παράταξης.

Τονίστηκε μεταξύ άλλων:

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, το 2019, μέσα σε κλίμα πίεσης της ψήφου του απλού δημότη από τους κομματικούς μηχανισμούς, λόγω της πολιτικής συγκυρίας της παράλληλης εκλογικής αναμέτρησης, κατέγραψε ένα ποσοστό της τάξεως του  17% περίπου που την κατέταξε την τρίτη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, με ελάχιστη διαφορά ψήφων από την παράταξη που αναδείχθηκε πρώτη.

Η εκλογική αυτή δυναμική που αναπτύξαμε ως ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό της νεολαίας του Δήμου που μας στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δημιούργησε νέα δεδομένα για την “Ανάπτυξη Τώρα”.

Δεδομένα που επιβάλλουν σε εμένα προσωπικά και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης που εξελέγησαν να προχωρήσουμε μπροστά.

Να προχωρήσουμε μπροστά με συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό και όραμα, πρώτα για να εξελιχθούμε εμείς ως ανεξάρτητη παράταξη και ακολούθως για να χαράξουμε την επόμενη ημέρα της Πρέβεζας, του Λούρου, του Ζαλόγγου και των μικρών χωριών του Δήμου, ως η επόμενη δημοτική αρχή.

Για να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό Δήμο αντάξιο της ομορφιάς, του πλούτου, της ποιότητας των ανθρώπων που έχει ο Δήμος Πρέβεζας.

Για να κάνουμε πράξη αυτό που διαχρονικά λέει η παράταξή μας, το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”.

Για να δημιουργήσουμε την “Εθνική ομάδα” της Πρέβεζας που θα οδηγήσει τον τόπο στην επόμενη ημέρα της ανάπτυξης, στην επόμενη ημέρα των διεκδικήσεων για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.

Όλα αυτά δε θα γίνουν απλώς με λόγια. 

Αλλά με σχέδιο δράσης, στοχοθεσία και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.  Και κυρίως μαζί με την κοινωνία.

Για το σκοπό αυτό το πρώτο βήμα του σχεδιασμού μας και του πλάνου ανάπτυξης της “Ανάπτυξης Τώρα” περιλαμβάνει την στελέχωση της οργανωτικής δομής της παράταξης και την δημοσιοποίηση ενός κειμένου αρχών που θα είναι το εργαλείο ώστε να οδηγήσει σε προγραμματικές συμφωνίες και ενεργοποίηση αξιόλογων προσώπων της τοπικής κοινωνίας και Πρεβεζάνων που κατοικούν στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό, προς όφελος του Δήμου μας.

Η διαδικασία αυτή θα αποτελέσει τη βάση για να συμπληρωθεί και να συνδιαμορφωθεί από τους ίδιους τους δημότες και τους απόδημους Πρεβεζάνους, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της “Ανάπτυξης Τώρα” που θα παρουσιαστεί δημόσια τον Σεπτέμβριο του 2023.Οργανωτική Δομή:
Για την οργανωτική δομή της “Ανάπτυξης Τώρα” επιλέχθηκε ένα πυραμοειδές σχήμα διοίκησης, που στοχεύει στο να οδηγήσει σε ένα συλλογικό, συμμετοχικό και δημοκρατικό μοντέλο λειτουργίας, που θα ενώνει τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημότες που μοιράζονται κοινές αντιλήψεις και οράματα για την πρόοδο της Πρέβεζας με την “Ανάπτυξη Τώρα”.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα