Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:44

Ανδρέας Κτενάς: Η Π.Α. της Παράκαμψης Καλαμιτσίου δίνει ‘πράσινο φως’ για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων

343 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/08/2022, 11:56 πμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Η περιβαλλοντική αδειοδότηση της Παράκαμψης Καλαμιτσίου δίνει ‘πράσινο φως’ για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων» – Υπογράφηκε η ΑΕΠΟ του έργου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΔΕΠΙΝ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (ΑΠΔ-ΔΕΠΙΝ) ενέκρινε του περιβαλλοντικούς όρους για το έργο «Αποκατάσταση Δρόμου Αγίου Νικήτα-Καλαμίτσι από περιοχή κατολίσθησης έως τη διασταύρωση προς Εξάνθεια και Χορτάτα» (Παράκαμψη Καλαμιτσίου), συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

Η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου – με τη σχετική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), που υπεγράφη στις αρχές Αυγούστου από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της ΑΠΔ-ΔΕΠΙΝ – κλείνει το δύσκολο και επίπονο κύκλο που ξεκίνησε, πριν ενάμιση χρόνο, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με την εκπόνηση της περιβαλλοντικής μελέτης, την επικαιροποίηση της τεχνικής μελέτης, την προσθήκη στοιχείων κυκλοφοριακού φόρτου, τη γνωμοδότηση των εμπλεκόμενων φορέων και τη δημόσια διαβούλευση των περιβαλλοντικών όρων με την κοινωνία και τους πολίτες.

«Η απόφαση περιβαλλοντικής αδειοδότησης της Παράκαμψης του Καλαμιτσίου είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας, που ξεκίνησε η παρούσα Περιφερειακή Αρχή για την ολοκλήρωση διαδικασιών που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη γιατί, ανοίγει ο δρόμος για το στάδιο της κήρυξης των απαλλοτριώσεων, και επιπλέον, διασφαλίζεται η υλοποίηση και λειτουργία του έργου, σύμφωνα με όσα προβλέπει η περιβαλλοντική νομοθεσία.

Επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο έργο, πολύπλοκο και χρονοβόρο. Ωστόσο, παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας για την πρόοδό του και το αποδεικνύουμε με κάθε βήμα που ολοκληρώνουμε» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα