Τετάρτη, 22/05/2024 | 07:12

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για τη δημοσιονομική διόρθωση συγχρηματοδοτούμενων έργων

526 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/06/2022, 3:07 μμ | 0 σχόλια

 

Η δημοσιονομική διόρθωση σε συγχρηματοδοτούμενα έργα είναι μια συνήθης πρακτική στους ελέγχους που διενεργεί η Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ). Ανάλογες παρεμβάσεις της ΕΔΕΛ υπήρξαν και στο παρελθόν για πολλούς φορείς υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και έργων, ωστόσο η τελευταία που αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου επιχειρείται να αναδειχθεί σε μείζον από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, για λόγους που ο κάθε πολίτης μπορεί να κατανοήσει.

Η συγκεκριμένη δημοσιονομική διόρθωση, επιβλήθηκε από την ΕΔΕΛ στην Περιφέρεια Ηπείρου, χωρίς ανάκτηση ποσού, χωρίς δηλαδή να ζητηθεί η επιστροφή χρημάτων. Η Περιφέρεια θα την αντιμετωπίσει και αυτή προσφεύγοντας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως αντιμετώπισε επιτυχώς και όσες άλλες έχουν επιβληθεί διαχρονικά σε βάρος της. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μεγαλύτερη σε ποσό επιβληθείσα διόρθωση 7.058.732,02€ για το Σουφαρί Σεράϊ και το κτιριακό συγκρότημα ΕΛΕΠΑΠ, έργα που η αιρετή Περιφέρεια τα ‘κληρονόμησε’ από την κρατική (νυν Αποκεντρωμένη). Το Ελεγκτικό Συνέδριο παρότι δέχθηκε πως η δημοσιονομική διόρθωση αφορούσε την αιρετή Περιφέρεια, στη συνέχεια με την υπ’ αριθμ. 1346/2019 απόφασή του ακύρωσε επί της ουσίας την πράξη επιβολής για όλο το παραπάνω ποσό.

Ορισμένα Μέσα όμως θέλουν να βλέπουν μόνο τις διοικητικές πράξεις επιβολής διορθώσεων, αλλά αρνούνται να δεχθούν τις ‘διορθώσεις’ τους από τους δικαστικούς σχηματισμούς που είναι αρμόδιοι να κρίνουν την ορθότητά τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα