Σάββατο, 20/04/2024 | 14:59

Μίνα Γκάγκα: Δεν θα γίνει κέντρο υγείας και δεν θα συγχωνευτεί το νοσοκομείο Πρέβεζας

1211 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/05/2022, 2:45 μμ | 0 σχόλια

Στην Πρέβεζα βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 3 Μαϊου η Αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα συνοδευόμενη από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, υπηρεσιακούς παράγοντες , τον διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρη Σκανδάλη, τον γιατρό Γιάννη Μπαίλη,  τον Δημήτρη Σουμαλεύρη από τον ιατρικό σύλλογο”ξεναγήθηκε” στους χώρους του νοσοκομείου Πρέβεζας και έκανε τις διαπιστώσεις της.

 

Με διαμαρτυρίες υποδέχθηκε την αναπληρώτρια υπουργό υγείας ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας.

Η κ. Γκάγκα είχε συνάντηση με τους τοπικούς φορείς ανάμεσά τους ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, τους εκπροσώπους του ιατρικού συλλόγου και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας Μίμνα Γκάγκα υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια στα νοσοκομεία και υπάρχουν πολλά κτίρια που χρειάζονται ανακαινίσεις και πρέπει να μπει μια σειρά προτεραιότητας. Σε ερώτησή μας για ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα η κ. Γκάγκα με αφοπλιστκή ειλικρίνεια σημείωσε: Δεν ήρθα εδώ να σας δώσω υποσχέσεις για νέο νοσοκομείο, θα κοιτάξουμε όλα τα αιτήματα. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε άμεσα για να υπάρξει βελτίωση για το νοσοκομείο, όπως το ζήτημα με τις τουαλέτες στους θαλάμους. Στο υπουργείο έχουμε αιτήματα για τουλάχιστον 15 νέα νοσοκομεία , πρέπει να τα ιεραρχήσουμε. Γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε παράλληλα 15 νέα νοσοκομεία, άρα πρέπει να δούμε που υπάρχουν περισσότερες ανάγκες. Γυρίζω σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, θα βοηθήσουμε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας και με ανακαινίσεις και με προσωπικό, το κάνουμε ήδη, το έχουμε ήδη κάνει.” Τέλος αξίζει να σημεωθεί ότι απέκλεισε το ενδεχόμενο το νοσοκομείο Πρέβεζας, να μετατραπεί σε ενισχυμένο κέντρο υγείας ή να συγχωνευτεί με άλλο νοσοκομείο, γειτονικού νομού.

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα