Παρασκευή, 29/03/2024 | 06:39

Narcos αλά ελληνικά! Ταξίδεψαν στη… μισή Ευρώπη αλλά τους έπιασαν με 28 κιλά κοκαΐνη

622 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/07/2020, 2:30 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η “επιχείρηση” μελών διεθνώς κυκλώματος μετά το lockdown, κατέληξε σε… συλλήψεις. Ήθελαν να φέρουν 200 κιλά κοκαΐνη Λατινικής Αμερικής από την Ολλανδία, αλλά τελικά έφεραν 28. Αν τα είχαν πουλήσει, θα είχαν βγάλει 1,2 εκατ. ευρώ.

Όλα πήγαν… πολύ στραβά για τους ναρκέμπορους που ήθελαν να φέρουν έως και 200 κιλά κοκαΐνη από την Ολλανδία, αλλά φοβούμενοι μην κλείσει ο Προμαχώνας, φόρτωσαν άρον άρον 28 κιλά ναρκωτικών στο αυτοκίνητό τους και ξεκίνησαν για Ελλάδα.

Στην πρώτη τους “κίνηση” μετά το lockdown που προκάλεσε ο κορονοϊός, τα πράγματα δεν πήραν καθόλου καλά για τους εμπόρους κοκαΐνης. Και κάπως έτσι όχι μόνο έπεσαν δυο μέλη διεθνούς κυκλώματος (γνωστοί εδώ και 10 χρόνια των αρχών) στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών, αλλά ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Έλληνας «εγκέφαλος», ένας 61χρονος που θεωρείται «βαρύ» όνομα στην πιάτσα των ναρκωτικών.

 

Οι συλληφθέντες είναι γνωστοί, εδώ και σχεδόν 10 χρόνια των διωκτικών αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες η δράση τους είναι… πανευρωπαϊκή.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δούμε πως έπεσαν στα χέρια των αρχών 28 κιλά κοκαΐνης και γιατί ναυάγησε το σχέδιο να μεταφερθούν στην Ελλάδα 200 κιλά ναρκωτικών. Αν είχαν καταφέρει να πουλήσουν τα 28 κιλά που πέρασαν κρυφά στην Ελλάδα, θα είχαν κερδίσει 1,2 εκατ. ευρώ!

Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει

Το σχέδιο ήταν να φύγουν μέλη του κυκλώματος από την Ελλάδα και με αυτοκίνητο να φτάσουν έως την Ολλανδία. Και κάπως έτσι έγινε. Πέρασαν από τη Σερβία, την Αυστρία, τη Γερμανία και κατέληξαν στην Ολλανδία.

Εκεί είχαν το «ραντεβού» για να παραλάβουν την κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική.

Το σχέδιο ήταν να μεταφέρουν έως και 200 (!) κιλά κοκαΐνη στην Ελλάδα. Όμως η πληροφορία πως μπορεί τα σύνορα στον Προμαχώνα να κλείσουν, τους άγχωσε. Φοβήθηκαν μήπως μέχρι να φτάσουν από την Ολλανδία στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, θα είχε αποφασιστεί να μην επιτρέπεται η διέλευση.

Και αποφάσισαν να «τρέξουν» τα πράγματα. Αντί για 200 κιλά, φόρτωσαν μόλις 28, τα οποία και έφεραν στην Ελλάδα. Τα είχαν κρύψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Η επιχείρηση

Το βράδυ της Δευτέρας (06.07.2020), σε οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βρέθηκαν τα 28 κιλά κοκαΐνη που είχαν κρύψει τα μέλη του κυκλώματος στην ειδική κρύπτη.

Η επιχείρηση έγινε για τη σύλληψη δυο Ελλήνων, μελών διεθνούς κυκλώματος που διακινεί στην Ευρώπη μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Οι αρχές ήξεραν για το ταξίδι των μελών του κυκλώματος στην Ολλανδία. Και αποφάσισαν να δράσουν.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, ο ένας από τους συλληφθέντες εντοπίστηκε να μεταφέρει, για λογαριασμό Έλληνα συνεργού του, με το αυτοκίνητό του 24 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη. Ήταν κοκαΐνη 28 κιλών και 35 γραμμαρίων, κρυμμένη στην κρύπτη στα κάτω και πλαϊνά μέρη του αυτοκινήτου.

Οι συσκευασίες ήταν περιτυλιγμένες εσωτερικά με ειδικό καρμπόν προς αποφυγή εντοπισμού από συσκευές ανίχνευσης, ενώ το λογότυπο «555» πιστοποιεί ότι πρόκειται για υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη, παρασκευασμένη σε χώρα στην Λατινική Αμερική.

Κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν άλλοι δυο Έλληνες, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, για τους οποίους η εμπλοκή τους στην υπόθεση εξετάζεται.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

28 κιλά και 35 γραμμάρια κοκαΐνη,
3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
περίστροφο και 26 φυσίγγια,
550 ευρώ,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
12 κινητά τηλέφωνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα