Σάββατο, 20/04/2024 | 00:02

Κουντουρά: Για πρώτη φορά μετεκπαίδευση εργαζομένων στον τουρισμό και στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας

1169 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/01/2018, 1:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και της μετεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό τομέα βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, Έλενα Κουντουρά, η οποία απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, τόνισε ότι: “Το επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή. Το ολοκληρώσαμε. Το εφαρμόζουμε.”
Πιο αναλυτικά, η Ε.Κουντουρά ανέφερε ότι παρά τους περιορισμούς λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων, το Υπουργείο Τουρισμού  εξασφάλισε τους αναγκαίους πόρους για την χρηματοδότηση της κατάρτισης και της μετεκπαίδευσης εργαζομένων, εποχιακά ανέργων, εμπειροτεχνών και ανέργων στον τουριστικό τομέα από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείο Τουρισμού για τα έτη 2017, 2018 και 2019. Ενώ, για πρώτη φορά η μετεκπαίδευση θα λάβει χώρα και στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, σε αντίθεση με το παρελθόν που τα προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων του τουρισμού ήταν περιορισμένα σε 3-4 περιοχές της χώρας.
Επιπλέον, η Υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι στον άμεσο σχεδιασμό του Υπουργείο περιλαμβάνεται ένα νέο Σχέδιο Νόμου για τα ζητήματα της Τουριστικής Εκπαίδευσης, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και θα διευθετήσει οριστικά νομοθετικά κενά της τουριστικής εκπαίδευσης, αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν συνολικά την τουριστική βιομηχανία.
“Θέλω επίσης να σας ενημερώσω ότι σήμερα πραγματοποίησα συνάντηση με τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου και Εκπροσώπους της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, και κατόπιν δικού τους αιτήματος, συμφωνήθηκε ότι τα προγράμματα μετεκπαίδευσης θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο του έτους 2018, και θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για τρία συνολικά έτη μέχρι το 2021.”, είπε η Ε.Κουντουρά.
Δείτε το παρακάτω βίντεο από τη Βουλή:
<iframe src=”https://www.youtube.com/embed/Zsada9MP77Q” width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”></iframe>
Attachments area

Preview YouTube video (22/1/2018) Απάντηση της Υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα