Σάββατο, 14/03/2026 | 10:52

Πρέβεζα: Δημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της ΑΕΝ Ηπείρου

409 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/07/2025, 12:06 μμ | 0 σχόλια
Δημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός για την “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακής υποδομής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Ηπείρου” προϋπολογισμού 686.330,74 €.
Σύμφωνα με την ενεργειακή επιθεώρηση που διενεργήθηκε στα κτίρια της ΑΕΝ ΗΠΕΙΡΟΥ προέκυψε ότι κατατάσσονται στην ενεργειακή κατηγορία “Ζ”, γεγονός που καταδεικνύει ένα σύνολο κτιρίων αρκετά ενεργοβόρων που παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα αποδοτικότητας.
Επομένως, είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα τα κατατάξουν στην ενεργειακή κατηγορία “Β+”, γεγονός που θα μειώσει αισθητά το κόστος λειτουργίας και συντήρησής τους.
Για τον λόγο αυτό, προτείνεται η αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων στα κτίρια 1,4 και 7 με νέα κουφώματα ενεργειακού τύπου. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν οι παλαιές εσωτερικές θύρες των αιθουσών διδασκαλίας, κοιτώνων και WC με νέες θύρες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα