Τόσα σε κείμενά μου τα τελευταία χρόνια όσο και σε ραδιοφωνικές μου εκπομπές κάθε φορά που αναφέρομαι στην τουριστική προβολή του νομού Πρέβεζας, Ξεκινώ με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με τον άριστο γνώστη του τουριστικού γίγνεσθαι-επιτυχημένου επιχειρηματία- αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου. συνεχίζω με την Ένωση ξενοδόχων αναφέρομαι στους Δήμους και τις Δημοτικές επιτροπές τουριστικής προβολής Πρέβεζας και Πάργας (τελευταία ξεκινά και ο Δήμος Ζηρού κι αυτό είναι αξιοσημείωτο) και εκεί προσθέτω και το Επιμελητήριο Πρέβεζας.
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας που έψαχνε πολύ τα τελευταία χρόνια να προσφέρει, να βάλει τη σφραγίδα του όπου του δόθηκε η ευκαιρία στον τομέα της τουριστικής προβολής του νομού Πρέβεζας, δεν σταμάτησε να ψάχνει τους τρόπους να εκφραστεί και να προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων προς όφελος των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου!
Αποκορύφωμα το ότι στην πυκνοκατοικημένη των 5 και βάλε εκατομμυρίων ανθρώπων Πρωτεύουσα της χώρας στην Αθήνα, στον ηλεκτρικό και το μετρό τις τελευταίες μέρες έχουν πλημμυρίσει εικόνες του νομού Πρέβεζας που θα συνοδευτούν και από γεύσεις. Οι άνθρωποι που συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και δη η διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί το μέγεθος αυτής της δυναμικής, αυτής της εξαιρετικής διαφημιστικής καμπάνιας του νομού Πρέβεζας επί το πλείστον στον εγχώριο τουρισμό. Και το έχουν αντιληφθεί αφενός γιατί είναι ξεκάθαρα ένα σπουδαίο επίτευγμα και αφετέρου γιατί το βλέπεις στις εκφράσεις των προσώπων τους και στα χαμόγελά τους.
Εκατοντάδες Χιλιάδες Αθηναίκοι και όχι μόνο χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση μετρό και ηλεκτρικό και αυτό το γλυκό brain-washing που θα τους γίνει με τις εικόνες του νομού Πρέβεζας να τους πλημμυρίζουν και να τους κάνουν γλυκές επιθέσεις από παντού, δε γίνεται να τους αφήσουν ανεπηρρέαστους. Η πρώτη μεγάλη κατάκτηση είναι η ευρεία γνωριμία του νομού Πρέβεζας με χιλιάδες πολίτες που είτε δεν γνώριζαν καθόλου την περιοχή μας, είτε την γνώριζαν ελάχιστα! Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν άμεσα οφέλη, αλλά και μακροπρόθεσμα από αυτή τη διαφημιστική καμπάνια. Είτε με μαζικές επισκέψεις Ελλήνων από φέτος, είτε τα επόμενα χρόνια. Είναι βέβαιο ότι μόνο αδιάφορους δεν θα αφήσουν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα του νομού Πρέβεζας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν μετρό και ηλεκτρικό στην Αθήνα!
Η οποία διαφημιστική καμπάνια οφείλεται σε πολύ μεγάλο-αν όχι κυρίαρχο-βαθμό στον βουλευτή μας Σπύρο Κυριάκη που κατάφερε και έπεισε την ΣΤΑ.ΣΥ για να γίνει η διαφημιστική καμπάνια του νομού Πρέβεζας. Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε έναν άριστο γνώστη του τουριστικού γίγνεσθαι-επιτυχημένο επιχειρηματία στον τουρισμό, τον Σπύρο Κυριάκη.
Όφελος πολύ σημαντικό για την περιοχή μας, είναι ασφαλώς και η συνεργασία των εκπροσώπων των φορέων μας. Βουλευτής και Επιμελητήριο Πρέβεζας ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως, εκπληκτικό! Και αυτό μπορεί να ανήκει στα μακροπρόθεσμα οφέλη!
Σχεδόν μισό αιώνα πρέπει να γυρίσει πίσω το μυαλό μας, τότε που η επιχειρηματίας Κατερίνα Καμπουράκη με την ξενοδοχειακή μονάδα PREVEZA BEACH έκανε κάτι αντίστοιχο στο μετρό του Παρισιού.
Πέρασαν λοιπόν σχεδόν 50 χρόνια και η φετινή πρωτοβουλία τουριστικής προβολής είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία τουριστικής εξωστρέφειας του νομού Πρέβεζας, για να φτάσει παντού…
Σε κάθε περίπτωση από τέτοιες πρωτοβουλίες, από τέτοιες συνεργασίες, ο νομός Πρέβεζας, οι Πολίτες του νομού Πρέβεζας αποκομίζουν πολλά και σημαντικά οφέλη!
Πάντα τέτοια…
Σπύρος Πλέουρας