Τρίτη, 13/05/2025 | 18:09

Με συντονιστή τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας Δημήτρη Σουμαλεύρη η ημερίδα με θέμα την Ιατρική Ευθύνη

57 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/05/2025, 1:39 μμ | 0 σχόλια

Τον ρόλο του Συντονιστή του Προεδρείου στον Β’ κύκλο εργασιών της ημερίδας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με θέμα : «Ιατρική Ευθύνη 2.0: Αργή Δικαιοσύνη-Γρήγορη Τεχνολογία» είχε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας και Τομέα Ηθικής και Δεοντολογίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Σουμαλεύρης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης παρέστησαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Δικαιοσύνης Γώργος Φλωρίδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφ, Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος αναδείχθηκε η προβληματική κατάσταση που επικρατεί στην εκδίκαση υποθέσεων ιατρικής ευθύνης αφού το το 80% των σχετικών περιστατικών αφορούν τα τμήματα επειγόντων και τις εφημερίες στα νοσοκομεία.

Οι ομιλητές, αφού τόνισαν τις προκλήσεις των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και τις επιπτώσεις της στην ευθύνη των ιατρών, διατύπωσαν αιχμηρή κριτική επί της νέας Υπουργικής Απόφασης για την Τηλεϊατρική.
Το επόμενο διάστημα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και πιστοποίησης πραγματογνωμόνων ,συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και ποιότητας των διαδικασιών που αφορούν στην ιατρική ευθύνη.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα