Τετάρτη, 24/07/2024 | 01:42

Προχωρούν οι μελέτες για τη δημιουργία νέου κοιμητηρίου στην Πρέβεζα

91 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/07/2024, 12:50 μμ | 0 σχόλια

Το θέμα της ίδρυσης νέου κοιμητηρίου στην Πρέβεζα συζητήθηκε μεταξύ άλλων στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, της Δημοτικής Αρχής η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζίμας ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ίδρυση νέου κοιμητηρίου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας απόφαση που όπως ανέφερε έχει ληφθεί από το 2009.
Ο κ. Γεωργάκος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια απαιτητική διαδικασία για την οποία απαιτούνται τουλάχιστον 8 μελέτες η εκπόνηση των οποίων προχωρά και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας τόνισε επίσης ότι προχωρά και η διαδικασία αδειοδότησης για τα κοιμητήρια που λειτουργούν στις κοινότητες, εκτιμώντας ότι αν προχωρούσε η διαδικασία των εκταφών όπως γίνεται σε άλλα μέρη το πρόβλημα θα αντιμετωπίζονταν σε ένα μεγάλο βαθμό.
Παρότι υπήρξε και η συνδρομή της εκκλησίας στην προσπάθεια του Δήμου να γίνει χρήση των οστεοφυλακίων οι εκταφές που έγιναν δεν ξεπερνούν τις 20 ενώ στο χώρο επέκτασης του κοιμητηρίου οι τάφοι ξεπερνούν τις 2.500.
Η ψηφιοποίηση του χώρου επιτρέπει πλέον να υπάρχει πλήρης εικόνα διευκολύνοντας την διαχείρισή του και παρέχοντας πλήρη εικόνα για τους κατόχους των οικογενειακών τάφων στο παλιό κομμάτι του κοιμητηρίου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα