Τρίτη, 23/07/2024 | 20:22

Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού ξεκίνησε το 42ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας

137 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/07/2024, 10:53 πμ | 0 σχόλια
Ενα πολύχρωμο “ψηφιδωτό” με χορωδούς από 10 χώρες του κόσμου σχημάτισαν τα 22 χορωδιακά σχήματα που συμμετέχουν στο 42ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Πρέβεζας η έναρξη του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας.
Οι περίπου 800 χορωδοί έφτασαν στο Κηποθέατρο από την παραλιακή οδό “ξεσηκώνοντας” με τα τραγούδια και τον ενθουσιασμό τους την πόλη.
Της παρέλασης προηγήθηκε η Φιλαρμονική Ορφέας η οποία έδωσε τον τόνο στα χορωδιακά γκρουπ τα οποία ακολούθησαν, κάποια από αυτά φορώντας παραδοσιακές στολές, φέρνοντας στην Πρέβεζα το άρωμα από την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, την Πολωνία, την Σλοβακία, την Σλοβενία ,την Ισπανία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τη Ρουμανία και βέβαια την Ελλάδα.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης που παρουσίασαν οι Πάνος Γαλάνης και Ιωάννα Κώτση προβλήθηκαν σε βίντεο οι χαιρετισμοί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο, τον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου και τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, οι οποίοι μίλησαν για την σπουδαιότητα του φεστιβάλ και την πλούσια ιστορία του τόπου μας, καλωσορίζοντας τα χορωδιακά σχήματα και συγχαίροντας θερμά την χορωδία “Αρμονία” για τη διοργάνωση.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της “Αρμονίας” Κοσμάς Κορωναίος ευχαρίστησε θερμά τους φορείς, τους χορηγούς, τους εθελοντές ,τη ΛΕΚ, και βέβαια τις Χορωδίες που έφτασαν στην Πρέβεζα από κάθε γωνιά της γης αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές για την προβολή της.
Αμέσως μετά αρκετά από τα χορωδιακά σχήματα παρουσίασαν δείγμα της δουλειάς τους και των όσων θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες σε διάφορα σημεία της πόλης με κορύφωση την τελετή λήξης στο αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης.
Το κοινό χειροκρότησε θερμά τις χορωδίες, ενώ την όμορφη βραδιά μεταξύ άλλων παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Λεωνίδας Αργυρός και Αθλητισμού Χρήστος Μάκης, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής “Ορφέας” Δημήτρης Παππάς εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων κλπ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα