Τετάρτη, 24/07/2024 | 01:07

Θανάσης Καββαδάς: 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας για άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων ύδρευσης στη Λευκάδα

47 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/07/2024, 4:23 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Εξασφαλίσαμε 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης στη Λευκάδα»

 

Σε συνέχεια της διευρυμένης συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με φορείς της Λευκάδας, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, διεξοδικά και το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον Υπουργό, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, και τον νέο Υφυπουργό, κ. Στέφανο Γκίκα, στον οποίο ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο Βουλευτής μετέφερε τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η Λευκάδα, ειδικά φέτος, ζητώντας χρηματοδότηση ώστε να υλοποιηθούν άμεσες αναγκαίες παρεμβάσεις. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο, για να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, θα διαθέσει 150.000 ευρώ από το σχετικό Τομεακό Πρόγραμμα. 

Ο κ.Καββαδάς επεσήμανε ακόμη ότι η χρηματοδότηση αυτή, όπως και η προηγούμενη των 605.000 ευρώ που είχαν  δοθεί για γεωτρήσεις, δεξαμενές και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε 11 χωριά, κατέστη δυνατή χάρη στην κατοχύρωση του νησιωτικού χαρακτήρα της Λευκάδας που έγινε με νόμο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του 2021, ο οποίος άνοιξε το δρόμο ώστε να επωφεληθεί το νησί από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Κατέληξε λέγοντας ότι έτσι δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο Λευκάδας να αξιοποιήσει άμεσα τα 150.000 ευρώ για τα τρέχοντα προβλήματα ύδρευσης, εφόσον προβεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα